Delivery Hero, Glovo'nun çoğunluk hissesini satın aldı

Delivery Hero, Glovo'nun çoğunluk hissesini satın aldı. Delivery Hero satın almanın ardından yaklaşık yüzde 44 oranında Glovo hissesine sahip oldu. Satın alma 2022'nin ikinci çeyreğinde tamamlanacak.
Delivery Hero, Glovo'nun çoğunluk hissesini satın aldı

Delivery Hero, dün Glovo'nun hissedarlarıyla bir anlaşma imzalayarak, Glovo'nun çoğunluk hissesini satın aldı. Alman şirket, bu yeni adımı bir blog yazısı ile duyururken, yasal onay süreçleri nedeniyle satın almanın 2022'nin ikinci çeyreğinde tamamlanacağını açıkladı. 

Delivery Hero söz konusu anlaşma kapsamında, Glovo'nun yüzde 39.4 hissesini satın aldı. Hissedarlar ise ellerinde bulundurdukları Glovo hisseleri karşılığında Delivery Hero hissesine sahip olmuş oldu. Bu noktada Delivery Hero'nun Glovo'nun yatırımcıları arasında yer aldığını belirtelim. Delivery Hero şu anda Glovo'nun yaklaşık yüzde 44 hissesine sahip. 

Hatırlarsanız Alman şirket, 2020'de Glovo'nun Latin Amerika operasyonlarını satın aldığını açıklamıştı. Hatta o dönemde Glovo'nun sekiz pazardaki operasyonlarını devralmak için 230 milyon euro civarında ödeme yaptığını söylemişti. Bu noktada Glovo'nun şu anda Avrupa, Orta Asya ve Afrika'da yer alan 25 ülke ve 1300 şehirde faaliyet gösterdiğini eklemekte fayda var. 

Satın almanın ardından Glovo'nun pozisyonu

Anlaşma kapsamında, Glovo'nun kendi markası ile operasyonlarını yürütmeye devam edeceğini belirtelim. Hatta Glovo'nun platformu, yönetici ekibi ve iki kurucu ortağı da şirketteki pozisyonlarını korumaya devam edecek. 

Bu bağlamda Glovo uygulamasının güncel verilerini de belirtelim. Uygulama yılda yaklaşık 15 milyon kullanıcıya ve aylık aktif 70 bin kuryeye ev sahipliği yapıyor. Şirketin aylık 300 bin aktif iş ortağı bulunduğunu da vurgulayalım. Şirket, 2021'de yüzde 80 organik büyüme ile 800 milyon euro gelir elde etti. 

Delivery Hero, anlaşmanın finansal detaylarını, Glovo'nun iş modeli, finansal tabloları ve rekabetteki konumunu 11 Ocak 2022'de açıklayacağını ifade etti. Güç birliği olarak tanımlayabileceğimiz bu anlaşma, Delivery Hero'nun pazardaki konumunu ileri taşıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.