Delivery Hero, Glovo'nun Latin Amerika operasyonlarını 230 milyon euroya satın aldı

Delivery Hero, Glovo'nun Latin Amerika operasyonlarını satın aldığını açıkladı. Alman şirket bugün, Glovo'nun sekiz pazardaki operasyonlarını devralmak için 230 milyon euro civarında ödeme yaptığını söyledi.
Delivery Hero, Glovo'nun Latin Amerika operasyonlarını 230 milyon euroya satın aldı

Delivery Hero, Glovo'nun Latin Amerika operasyonlarını satın aldığını açıkladı. Alman şirket bugün, Glovo'nun sekiz pazardaki operasyonlarını devralmak için 230 milyon euro civarında ödeme yaptığını söyledi. Yakın bir zamanda tamamlanması beklenen anlaşma ile Delivery Hero, Glovo'nun Arjantin, Peru, Ekvador, Panama, Kosta Rika, Honduras, Guatemala ve Dominik Cumhuriyeti'ndeki işlerini devralmış olacak.

Glovo, bu yılın başında iki Latin Amerika pazarından çekildi. Daha sonra yaptığı açıklamada ise büyüyebileceği ve kendisini en iyi iki teslimat oyuncusu arasında gösterebileceği pazarlara odaklandığını söyledi. Ocak ayında Glovo, aralarında Türkiye'nin de olduğu Mısır, Uruguay ve Porto Riko gibi ülkelerde devam ettiği operasyonlarını bitirme kararı almıştı. 

Glovo'nun Latin Amerika operasyonlarını Delivery Hero'ya aktarması, şirketin faaliyet gösterdiği 14 pazara, aynı zamanda Güney ve Doğu Avrupa'ya odaklanmasına yardımcı olacak. 

Aralık ayında Glovo , bir yıldan biraz daha uzun bir süre içinde karlılığa ulaşmaya odaklandığını söyledi. Bu da aslında rakiplerle yarışta, kullanıcıları yüksek hacimli siparişleri tekrar vermeye ikna edebileceğiniz baskın platform olmak anlamına geliyor. Yine de Aralık 2019'da Glovo'nun kurucu ortağı, Latin Amerika operasyonunun bu yıl karlı olmasını beklediğini de söyledi. Ancak bu noktada salgının şirketi sınırladığını söylemek mümkün duruyor. 

Satın alma sonrası yorum yapan Glovo CEO'su Oscar Pierre, uzun vadeli sürdürülebilir bir iş kurabilecekleri ve müşterilerine çok kategorili teklifini sunmaya devam edebileceği kilit pazarlara odaklanmanın önemli olduğunu düşündüklerini söyledi. Bu anlaşmanın, Glovo'nun çok güçlü olduğu pazarlarda varlığını güçlendirmesine ve aynı zamanda büyüme potansiyeli ve fırsat gördükleri yeni pazarlara yatırım yapmalarına olanak tanıyacağını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.