768 milyon dolar yatırım alan Getir, 11.8 milyar dolar değerleme ile decacorn oldu

Getir, son yatırım turunda aldığı 768 milyon dolar yatırımla 11,8 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Şirket, aldığı bu yatırımla faaliyet gösterdiği 9 ülkedeki hizmet alanını genişletmeyi hedefliyor.
768 milyon dolar yatırım alan Getir, 11.8 milyar dolar değerleme ile decacorn oldu

Getir, son yatırım turunda aldığı 768 milyon dolar yatırımla 11,8 milyar dolar değerlemeye ulaştı. Şirket, aldığı bu yatırımla faaliyet gösterdiği 9 ülkedeki hizmet alanını genişletmeyi hedefliyor. Mubadala Investment Company’nin liderlik ettiği son yatırım turunda Abu Dhabi Growth Fund (ADG), Alpha Wave Global, Sequoia Capital ve Tiger Global, Getir’in yatırımcıları arasında yer aldı.

Geçen yıl mart ayında unicorn unvanını alan Getir, dünyadaki unicorn şirketlerinin listelendiği CB Insights’ın yayınladığı verilere göre dünyadaki 1.052 unicorn şirket arasında son değerleme ile 36.sıraya yükseliyor. Bu değerleme aynı zamanda Getir’i Avrupa’daki unicorn şirketler listesinde 4.sıraya taşıyor.

İndirilme sayısı 40 milyona yaklaşan Getir, bugün itibarıyla 3 kıtada, 9 ülkede kullanıcılarına hizmet veriyor. Geçen yıl ocak ayında İngiltere ile başladığı yurt dışı faaliyetlerine kısa sürede Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda ve Portekiz’i de ekledi. Geçtiğimiz yıl kasım ayında ABD pazarına giriş yapan Getir, şu anda Türkiye’nin 81 iline ek olarak yurt dışında 48 şehirde 1.100’den fazla deposuyla ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Getir Kurucusu Nazım Salur, yeni kaynak ile hem Türkiye’de hem de yurt dışındaki faaliyetlerini büyütmeyi sürdürürken, çalışanlarına yatırım yapmaya ve ekibe yeni yetenekler katmaya devam edeceklerini söyledi. Mubadala Investment Company Girişim ve Büyüme Yatırımlarından Sorumlu Başkanı İbrahim Ajami ise önümüzdeki dönemde Getir'in girmiş olduğu yeni kategoriler ve ülkelerle birlikte sektör liderliğini koruyacağına inandıklarını; Getir büyümesini sürdürürken bunun bir parçası olmaktan gurur duyduklarını dile getirdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.