Getir, Sequoia Capital ve Tiger Global'dan 300 milyon dolar yatırım alarak unicorn oldu

Getir, Sequoia Capital ve Tiger Global tarafından yönetilen yatırım turunda 300 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla Getir unicorn oldu.
Getir, Sequoia Capital ve Tiger Global'dan 300 milyon dolar yatırım alarak unicorn oldu

Talebe dayalı market teslimat girişimi Getir, geçtiğimiz ocak ayında 128 milyon dolar yatırım almıştı. Şirket şimdi de Sequoia Capital ve Tiger Global tarafından yönetilen yatırım turunda 300 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırım turu ile Getir'in değerlemesi ise 2.6 milyar dolar oldu. Böylelikle şirket, unicorn seviyesine ulaştı. Hatırlatalım Sequoia'nın ortağı Michael Moritz, daha önce kişisel yatırım aracı Crankstart ile Getir'in yatırım turlarına katılmıştı. Daha önceki tura katılan 8 fondan 7 tanesi de bu son tura katıldılar.

2015 yılında kurulan Getir'in gelirleri 2020'de beş kat arttı. Şirket kısa süre önce Londra'da hizmet vermeye başladı ve sırada Almanya ve Hollanda var. Getir, Londra'daki 2. ayını da önümüzdeki günlerde dolduruyor. Kısa zamanda gelen 3 kat değerleme artışının arkasında ise aldığımız duyumlara göre şirketin finansal teknoloji alanında atacağı adımlar yatıyor. Bu yönde hazırlıklarını hızlandıran Getir'in atacağı adımları önümüzdeki dönemde birlikte göreceğiz.

Kısaca hatırlatalım şirketin ocak ayında aldığı yatırım turuna Crankstart, Base Partners, Revo, Tiger Global, Goodwater Capital, Fiba ve Esas Holding katılmıştı. Şirketin değerlemesi 128 milyon dolarlık yatırım sonrasında 850 milyon dolara ulaşmıştı.  Ayrıca önceki yatırım turunda Getir çalışanlarının talepleri üzerine çalışanlara yatırımcı olma imkanı sunulmuş ve 250’den fazla Getir çalışanı kendi birikimleriyle Getir’e ortak olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.