Apple'ın karma gerçeklik işletim sisteminin ismi "xrOS" olabilir

Mark Gurman'ın şirkete yakın bir kaynağa dayandırdığı habere göre Apple, realityOS ismi yerine xrOS'i kullanacak. xrOS ismindeki XR kısmı ise extended reality yani "Genişletilmiş gerçeklik" kavramını temsil ediyor.
Apple'ın karma gerçeklik işletim sisteminin ismi

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün işletim sisteminin adının realityOS olacağını ilk olarak geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, realityOS markasını kullanmaktan vazgeçti.

Mark Gurman'ın şirkete yakın bir kaynağa dayandırdığı habere göre Apple, realityOS ismi yerine xrOS'i kullanacak. xrOS ismindeki XR kısmının extended reality yani "Genişletilmiş gerçeklik" kavramını temsil ettiğini söylemek yanlış olmayacaktır. 

Açıklamak gerekirse genişletilmiş gerçeklik, gerçek ve sanal ortamların kombine edildiği durumlar için kullanılan bir terim. Apple'ın hem sanal hem de artırılmış gerçeklik özellikleri taşıyan bir karma gerçeklik gözlüğü geliştirdiği düşünüldüğünde, gözlüğün isminde genişletilmiş gerçeklik ibaresinin yer alması oldukça mantıklı.

Gurman'ın aktardığı bir diğer önemli bilgi ise karma gerçeklik gözlüğü üzerinde kimlerin çalıştığı ile ilgili oldu. Gurman, karma gerçeklik gözlüğü projesinde Pages, Keynote, Numbers, Notes ve Apple News gibi birimlerin mühendislik liderlerinin yer aldığını paylaştı.

Apple tarafından geliştirilen karma gerçeklik gözlüğünün sadece eğlence değil aynı zamanda iş ve eğitim odaklı özellikler sunması da sürpriz olmayacak gibi görünüyor. Gücünü M2 çipinden alması beklenen karma gerçeklik gözlüğünün 2023 yılında resmen tanıtılması bekleniyor.

Karma gerçeklik gözlüğünün geliştirme çalışmalarını hızlandıran Apple'ın, yaptığı işe alımlar ile birlikte sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri üzerinde çalışan takımlarını büyüttüğünü de geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü çalışmaları ile ilgili detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.