Sinir sistemi bozukluğu hastalıklarına odaklanan Bionaut Labs 43,2 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında kurulan Bionaut; beyin, beyincik, omurilik ve çevresel sinir sistemine ilişkin tüm hastalıklar sinir hastalıkları olarak adlandırılan hastalıklar üzerine çalışıyor.
Sinir sistemi bozukluğu hastalıklarına odaklanan Bionaut Labs 43,2 milyon dolar yatırım aldı

Sinir sistemi bozukluğu hastalıklarına odaklanan Bionaut Labs 43,2 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin toplam yatırımı 63,2 milyon dolara çıktı. 43,2 milyon dolarlık yatırım Khosla Ventures liderliğinde gerçekleştirildi. Diğer yatırımcılar arasında  Deep Insight, OurCrowd, PSPRS, Sixty Degree Capital, Dolby Family Ventures, GISEV Family Ventures, what if startups, Tintah Grace ve Gaingels yer aldı. ABD merkezli şirket, yeni gelen yatırımı Ar-Ge süreçlerini geliştirmek için kullanacak. 

2017 yılında kurulan şirket, Aviad Maizels ve Michael Shpigelmacher tarafından faaliyete geçti. Şirket; beyin, beyincik, omurilik ve çevresel sinir sistemine ilişkin tüm hastalıklar sinir hastalıkları olarak adlandırılan hastalıklar üzerine çalışıyor. Bionaut Labs'ın odak noktası Parkinson hastalığı ve Huntington hastalığı...

Ama şirket, geçen Nisan ayında insan beyninin derinliklerine minyatür robotlar gönderme araştırmasıyla gündeme geldi. Mıknatıslar aracılığıyla yönlendirilebilen küçük enjekte edilebilir robotlar olarak tanımlanan yöntemin Dandy-Walker Sendromu ve malign gliomaların yani yüksek kötü huylu tümörlerini tedavi edilebileceği iddia edildi. İki yıl içinde insanlar üzerinde denemelerin başlayacağı açıklandı.

Sinir sistemi hastalıkları alanında çalışan şirketler, dijital sağlık alanında dikkat çeken işler arasında yer alıyor. Geçen Kasım ayında  alzheimer'ın teşhis ve tedavisine odaklanan Neurotrack, 10 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. ABD merkezli girişime yapılan yatırımın detayları açıklanmadı. Şirket yetkilileri 10 milyon dolarlık yatırımın yeni pazarlara açılmak için kullanılacağını ifade etti. 

İlaç şirketleriyle çalışan ve farklı açılardan hastalık sürecini takip eden girişim, Elli Kaplan tarafından kuruldu. 2012 yılında faaliyete geçen Neurotrack'in temel amacı seyri kişiden kişiye farklılıklar gösteren Alzheimer hastalığını erken teşhis etmek. Girişim; farkına varma, algılama, mantıksal düşünme, lisan, hafıza ve muhakeme kurmayı içeren bilme yeteneği gibi bilişsel fonksiyonlar yönelik dijital çözümler geliştiriyor. Yani kişinin mevcut bilişsel durumunu güvenilir ve uzaktan değerlendiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.