Twitter, çok renkli onay işaretlerini bu haftanın sonunda yayına alıyor

Elon Musk tarafından paylaşılan bir tweet'e göre şirketler altın renkli onay işareti alacak, hükümet yetkilileri gri onay işareti alacak ve mavi onay işareti ünlü olmasalar bile bireylere tahsis edilecek.
Twitter, çok renkli onay işaretlerini bu haftanın sonunda yayına alıyor

Son dönemde birçok farklı haberle karşımıza çıkan Twitter'da yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak şirket, bu hafta kullanıcıları için çok renkli bir doğrulama sistemi başlatacağını açıkladı. Elon Musk tarafından paylaşılan bir tweet'e göre şirketler altın renkli onay işareti alacak, hükümet yetkilileri gri onay işareti alacak ve mavi onay işareti ünlü olmasalar bile bireylere tahsis edilecek.

Aslında gri onay işaretinden daha önce sizlere bahsetmiştik. Twitter Blue hizmetinin başkanı Esther Crawford, devlet hesapları, ticari şirketler, iş ortakları, büyük medya kuruluşları, yayıncılar ve bazı tanınmış kişiler ilgili belirli hesapların, onları diğer kullanıcılardan ayırmak için gri bir "resmi onay" işareti alacağını söylemişti. Yeni haberle bu renkler biraz daha çeşitlenmiş duruyor. 

Musk ayrıca, yeni doğrulama sistemi yayına girmeden önce Twitter'ın tüm doğrulamaları manuel olarak doğrulayacağını da sözlerine ekledi. Daha önce Elon Musk, yeni oluşturulan hesapların Twitter Blue aboneliği satın alabilmeleri için hesap oluşturma tarihinden itibaren 90 gün beklemeleri gerektiğini belirtmişti. Zira Twitter, 9 Kasım'da yeni doğrulama programını ilk kez kullanıma sunduğunda birçok hesap, markaları, sporcuları ve ünlüleri taklit etmeye başladı. Bu da Twitter'ın projeyi derhal durdurmasına neden oldu. Şirket yeni politika ile bunun önüne geçmek istiyor.

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde de askıya alınan hesaplara af çıkaracağını açıklamıştı. Taklitlerin önüne geçmek isterken askıya alınan hesapları yeniden aktif etme isteği de dolayısıyla kafaları karıştırdı. Şirketten bu konuyla ilgili güncel bir açıklama yapılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.