Elon Musk, Twitter'da askıya alınan hesapların platforma yeniden dönebileceğini söyledi

Geçtiğimiz günlerde Twitter'da askıya alınan hesaplar için bir anket oluşturan Elon Musk, bu hesapların platforma geri dönebileceğini söyledi.
Elon Musk, Twitter'da askıya alınan hesapların platforma yeniden dönebileceğini söyledi

Elon Musk, Twitter'ı satın aldığından bu yana birbirinden farklı haberleri sizlere aktardık. Yeri geldi toplu işten çıkarmalar yaşandı, yeri geldi abonelik sistemleri değişti. Şimdi ise durum biraz daha karışık, çünkü Elon Musk, Twitter'da adeta af yasası çıkardı. 

Musk'ı sosyal medya platformunda takip edenler muhakkak görmüştür, kendisi geçtiğimiz günlerde bir anket paylaşmış ve askıya alınan hesapların geri dönüp dönmesinin gerek olmadığına dair bir soru sormuştu. Anketin sonucuna göre yüzde 72'lik bir kesim, bu hesaplara af çıkması gerektiğini düşündüğünü belirtmişti.

Tüm bunların ardından Elon Musk, "Halk konuştu. Af gelecek hafta başlıyor. Vox Populi, Vox Dei." diye bir tweet attı. Bilmeyenler için Latince "Vox Populi, Vox Dei" cümlesinin "Halkın sesi, Tanrı'nın sesidir" anlamına geldiğini de belirtelim.

Elon Musk'ın bu kararı aslında büyük bir saygısızlık, zira Twitter, nefreti ve tacizi yücelten, şiddeti kışkırtma potansiyeline sahip veya zarara yol açabilecek yanlış bilgileri yaygın bir şekilde yayan hesapları yasaklıyor. Bugün binlerce hesap bu yüzden askıya alınıyor. Ülkemizde de bunun örneklerini sıkça gördük, belki de nefret suçu işleyen birçok hesabın kapatılmasına ön ayak olduk. Ancak Musk'ın sırf Twitter'ın sahibi olduğu için böyle bir karar verebiliyor olması, platformun kullanıcılarını yok saymak demek.

Twitter böyle bir yönetimle nereye gider, bilinmez. Ancak "Vox Populi, Vox Dei" cümlesini kullanıp halkın onayıyla kapanan hesapları geri getirmek, daha ziyade "Vox Elon, Vox Dei" cümlesini kurmamıza neden oluyor. Sonuç olarak Elon Musk için kullanacağımız tek Latince tanım, önünde sonunda bu olacak gibi duruyor: "Dives se ipsum praedicans Deum (Kendini Tanrı ilan eden zengin adam)."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.