Hükümetler, şirketler, büyük medya kuruluşları ve bazı tanınmış kişiler, Twitter'da "resmi onay" işareti alacak

Devlet hesapları, ticari şirketler, iş ortakları, büyük medya kuruluşları, yayıncılar ve bazı tanınmış kişiler ilgili belirli hesaplar, onları diğer kullanıcılardan ayırmak için gri bir "resmi onay" işareti alacak.
Hükümetler, şirketler, büyük medya kuruluşları ve bazı tanınmış kişiler, Twitter'da

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter, son dönemde tüm dünyanın gündeminde. Bu dönemde bazı kullanıcılarını alternatif rakiplerine kaptıran Twitter'da birçok şey de değişiyor. Bu kapsamda, tüm Twitter'ı ücretli yapmak istediğini söyleyen Elon Musk, kullanıcıların mavi tik alabilmek için 8 dolar ödemek zorunda olduğunu da açıklamıştı. Hatta Musk, 8 dolarlık ücretin, ülkelerin alım gücüne göre değişeceğini söylemişti.

Ancak mavi tik ile ilgili tek gelişme bu değil. Twitter Blue hizmetinin başkanı Esther Crawford, devlet hesapları, ticari şirketler, iş ortakları, büyük medya kuruluşları, yayıncılar ve bazı tanınmış kişiler ilgili belirli hesapların, onları diğer kullanıcılardan ayırmak için gri bir "resmi onay" işareti alacağını söyledi.

Crawford, attığı tweet'te, pek çok kişinin mavi tik işaretli Twitter Blue aboneleri ile resmi olduğu doğrulanmış hesapları nasıl ayırt edebileceklerini sorduğunu; bu yüzden lansman yapıldığında hesapları seçmek için "resmi" etiketi tanıttıklarını açıkladı.

Paylaşılan bilgilere göre söz konusu etiket satın alınamayacak ve önceden doğrulanmış tüm hesaplar "resmi" etikete sahip olmayacak. Crawford, "bunu alacak hesaplar arasında devlet hesapları, ticari şirketler, iş ortakları, büyük medya kuruluşları, yayıncılar ve bazı tanınmış kişiler yer alıyor" dedi. Ayrıca, yeni Twitter Blue'nun kimlik doğrulaması içermediğini söyledi.

Twitter, herkesin kendine mavi tik satın alabileceği yeni sistemini pazartesi günü kullanıma sunmayı planlamıştı. Ancak sistem, kötüye kullanımı engellemek amacıyla salı günü gerçekleşecek ABD ara seçimlerine kadar ertelenmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.