Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından ve platformla ilgili agresif tutumlarından dolayı birçok kişi bir süredir Twitter'ı terk ediyor. Bu kapsamda Mastodon'a gerçekleşen göçleri daha önce sizlerle detaylı bir şekilde paylaşmıştık. Zira Mastodon, Twitter'ın satın alınmasından sonraki ilk üç günde indirilme rekoru kırmış ve daha sonra platformun kullanıcı sayısı da gittikçe artmaya başlamıştı. Kullanıcı sayısı artan tek Twitter alternatifi Mastodon değil. Bu süreçte, Z kuşağı odaklı Hive Social da kullanıcı sayısını artırarak 1 milyona çıkardı.
2019 yılında, Kassandra Pop tarafından hayata geçirilen Hive Social, Mastodon gibi merkeziyetsiz bir uygulama değil; bu yönüyle Twitter'a daha çok benziyor. Ancak Hive Social için en baştan belirmemiz gereken şu; sosyal medya platformu sadece mobili odağına alıyor. Şu anda uygulamayı web üzerinden kullanmak mümkün değil, ancak ileride bu konuda çeşitli geliştirmeler olur mu, göreceğiz.
Konu odaklı topluluklar
Hive'da kullanıcılar, Bilim, Teknoloji, Arabalar, Müzik, Moda, Evcil Hayvanlar, Kitaplar, Seyahat, Oyun, Sanat, Yemek gibi çeşitli konuları topluluklarla birlikte keşfedebiliyor. Yani bu topluluklar konular etrafında öbekleniyor. Bu topluluklarda kullanıcılar, diğer sosyal ağlara benzer şekilde paylaşılan içeriği beğenebiliyor, yorumlayabiliyor, yeniden paylaşabiliyor ve hashtag'lere tıklayabiliyor. Yani Twitter'a oldukça benzeyen bir gönderi süreci mevcut diyebiliriz, ancak bu genelde topluluk üzerinden ilerliyor.
Uygulamada paylaşım yapabiliyor, üstelik bu paylaşımları düzenleyebiliyorsunuz. Uygulama, Twitter gibi yalnızca zaman çizelgesine dayalı değil. Yani ana sayfada aslında istediğiniz konuları öne çıkarıp ona göre içerik takibi yapabiliyorsunuz.
Spotify entegrasyonu ile "Ne dinliyorum" özelliği geri döndü
Platform, Tumblr, Instagram, Twitter ve hatta MySpace karışımı bir şekilde faaliyet gösteriyor. Hive Social'da kullanıcılar profillerine müzik de ekleyebiliyor ki bir dönem MSN'de "Ne dinliyorum" özelliğini sıklıkla kullanmış olanlar için bunun oldukça güzel bir özellik olduğunu belirtmek gerek. Bunun için platforma Spotify hesabını bağlamak yeterli oluyor.
Uygulamayı App Store veya Google Play Store'dan mobil cihazınıza indirerek kullanabilirsiniz. Bir hesap oluşturup bir de kullanıcı adı oluşturmak Hive Social'ı kullanmak için yeterli oluyor. Kullanıcılar ayrıca ilgilendikleri bir dizi konuyu da seçebiliyor, bu da uygulamanın "keşfet" bölümünün doldurulmasına yardımcı oluyor.
Hive Social, henüz küçük bir ekip tarafından yönetilen bir platform. Bu nedenle sorunların diğer büyük sosyal medya platformlarında olduğu gibi hızla çözülmesi pek bekleyebileceğimiz bir şey değil. Ancak son dönemde kullanıcı sayısını bu denli artırmış olması platformun dikkatleri üzerine çekmesine de neden oldu. Hive Social'ın ileride nasıl bir konumda olacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap