Dijital sağlık girişimi Validic 12 milyon dolar aldı

Drew Schiller ve Ryan Beckland tarafından 2010 yılında kurulan şirket, sağlık verilerini belirli yakınlık kriterlerine göre gruplara ayırıyor. Platform, sağlık kuruluşlarıyla birlikte çalışıyor. 
Dijital sağlık girişimi Validic 12 milyon dolar aldı

Dijital sağlık sektöründe veri kümelemesi alanında çalışan Validic 12 milyon dolar aldı. Yatırım turu Kaiser Permanente Ventures tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yeni yatırım turuna Green Park & Golf Ventures, Ziegler, Arkin Digital Health, Greycroft Partners, SJF Ventures ve Gore Range Capital katıldı. 

Drew Schiller ve Ryan Beckland tarafından 2010 yılında kurulan şirket, sağlık verilerini belirli yakınlık kriterlerine göre gruplara ayırıyor. Platform, sağlık kuruluşlarıyla birlikte çalışıyor. Geliştirdiği teknoloji sayesinde yaklaşık 500 ev içi tıbbi ve giyilebilir cihazdan kişisel sağlık verilerini topluyor ve analiz ediyor. Bu sayede sağlık verilerine sağlık hizmeti sağlayıcıları ve hastalar hem uzaktan hem de gerçek zamanlı olarak ulaşabiliyor. 

Kişisel sağlık verisi, bireyin kimliğini ortaya koyan fiziksel ve mental sağlığı ile ilgili kayıtlı tüm bilgi olarak tanımlanıyor.  Covid-19 salgınında önemi daha da anlaşılan sağlık verisinin öncelikli amacı hastanın tedavi sürecine ilişkin bilgilerin garanti altına alınması... Bir taraftan hasta hekim ilişkisinde güvenin sağlam temellere dayanmasını sağlıyor. Bu konuda teknoloji geliştiren şirketler yatırımcılar tarafından rağbet görüyor.

Geçen Mart ayında sağlık verisine odaklanan girişim MDClone, 63 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Bu tur, girişimin 26 milyon dolarlık yatırım turundan iki buçuk yıl sonra geldi. Tur, Warburg Pincus ve Viola Growth, aMoon tarafından yönetildi. LightSpeed ​​Venture Partners ve OrbiMed'in katıldı. Yeni gelen yatırımla şirketin yatırım miktarı 104 milyon dolara çıktı. Yeni gelen yatırım şirketin iş yapış süreçlerini iyileştirmek için kullanılacak.

2016 yılında kurulan şirket, sağlık alanında yapılan araştırmaları hızlandırıyor. Şirketin temel amacı sağlık hizmetlerini demokratikleştirmek. Yani platformdaki verilerle bulut teknolojisi sayesinde doktorların hastalarına daha iyi bir teşhis koyabilmesini yardımcı olmayı sağlamak. Bu nedenle MDClone, sağlık çalışanları için hastalıkların risk faktörlerine yönelik temel verilerin elde edilmesine yardımcı oluyor. Üç girişimci Boaz Gur-Lavie, Luz Erez ve Ziv Ofek tarafından kurulan platform; ABD, Kanada ve İsrail'de kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.