Karbon fiber malzemelerin geri dönüşümüne odaklanan Fairmat, 35 milyon dolar yatırım aldı

Fairmat tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 35 milyon dolar yatırım aldı. Fairmat girişiminin 35 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, CNP ve Temasek'in ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti.
Karbon fiber malzemelerin geri dönüşümüne odaklanan Fairmat, 35 milyon dolar yatırım aldı

Kullanılmayan karbon fiber malzemelerin geri dönüşümüne odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Fransa merkezli Fairmat, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Fairmat tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 35 milyon dolar yatırım aldı.  

Fairmat girişiminin 35 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, CNP (Compagnie Nationale à Portefeuille) ve Temasek'in ortak liderliği ile birlikte gerçekleşti. Yatırım turuna, CNP ve Temasek'in yanı sıra ise Pictet Group, Singular, The Friedkin Group International ve başka yatırımcılar da katıldı.

Fairmat tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 35 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 45,5 milyon dolara ulaştı. 2020 yılında Benjamin Saada tarafından Paris'te kurulan Fairmat, karbon fiber malzemelerin geri dönüştürülerek farklı alanlarda kullanılmasına odaklanıyor.

Esnek ve dayanıklı yapısı sayesinde karbon fiber malzemelerin pek çok endüstriyel projede kullanıldığını görüyoruz. Projeler sona erdiğinde ise karbon fiber malzemelerin geri dönüştürülmesi ile ilgili bir çalışma yapılmıyor. Bu durumu değiştirme hedefi ile yola çıkan Fairmat, artık kullanılmayacak olan karbon fiber malzemeleri toplayarak geri dönüştürüyor.

Fairmat'ın kullanılmayan karbon fiber malzemelerini toplamak için Hexcel, Tarmac Aerosave, Siemens Gamesa, Dassault Aviation ve MerConcept gibi önemli firmalar ile iş birliği gerçekleştirdiğini de ekleyelim.

Fairmat topladığı karbon fiber malzemelerle birlikte karbon fiber malzemeler kadar karmaşık olmayan Fairmat Quest isimli yeni bir malzeme geliştiriyor. Fairmat Quest, karbon fibere oranla 10 kat daha ucuz ve alüminyumdan 2 kat daha hafif.

Aldığı yeni yatırım ile birlikte 2023 yılında ABD'ye açılmak isteyen Fairmat, şu an için 80 olan çalışan sayısını da 2025 yılına kadar 400'e çıkarmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.