Google Haritalar'ın "Live View" özelliği, kamera üzerinden önemli noktaları gösterecek

Google tarafından aktarılan bilgilere göre canlı görüntü özelliği Londra, Los Angeles, New York, Paris, San Francisco ve Tokyo'da kullanılabilecek.
Google Haritalar'ın

Günümüzün en popüler harita uygulamalarından olan Google Haritalar'ın hava kalitesi verilerini göstermeye başlayacağını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Google, Harita servisini yeni özellikler ile güçlendirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında "Live View" yani canlı görüntü isimli artırılmış gerçeklik özelliğinin yeni yetenekleri ile ilgili detayları paylaşan Google, söz konusu özelliğin belirli şehirler için kullanıma sunulacağını duyurdu. Google tarafından aktarılan bilgilere göre Live View'un yeni yetenekleri Londra, Los Angeles, New York, Paris, San Francisco ve Tokyo'da kullanılabilecek.

Live View özelliğinin hem iOS hem de Android platformları için önümüzdeki hafta kullanıma sunulması bekleniyor. Oldukça basit bir kullanım mantığına sahip olan Live View özelliği, akıllı telefonunuzun kamerası ile birlikte kullanılabiliyor.

Canlı görüntü özelliğini kullanmak için tek yapmanız gereken ise Google Haritalar içinde yer alan kamera ikonuna basarak Haritalar içinde kamerayı açmanız. Kameranızı içinde bulunduğunuz sokak veya caddeye çevirdiğinizde Google, artırılmış gerçeklik teknolojisi ile birlikte kameranın gördüğü alandaki kafe, restoran ve ATM gibi noktaları sizlere gösteriyor.

Hatırlatmak gerekirse Live View özelliği ilk olarak navigasyonun kamera üzerinden kullanıcılara sunulduğu bir artırılmış gerçeklik özelliği olarak 2019 yılında karşımıza çıkmıştı. Google Haritalar'ın Live View isimli artırılmış gerçeklik özelliği ile ikonik mekanlara ulaşım kolaylaşacağını 2020 yılında sizlere aktarmıştık.

Kamera üstünden etrafınızda yer alan önemli noktaların kullanıcılara aktarılması özelliği ile birlikte Live View özelliği daha yetenekli bir hale gelmiş oldu. Özelliğin diğer ülke ve şehirler için ne zaman kullanıma sunulacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.