Google Haritalar, Live View adlı artırılmış gerçeklik özelliği ile gidilecek yeri kamerada gösteriyor

Yeni özellikle kullanıcılar, telefonun arka kamerasını kullanarak gitmeleri gereken yönü doğrudan kamera aracılığıyla görüntüleyebilecekler.
Google Haritalar, Live View adlı artırılmış gerçeklik özelliği ile gidilecek yeri kamerada gösteriyor

Google Haritalar'ın artırılmış gerçeklik özelliğini bir süredir kullanıcılara açacağı konuşuluyordu. Live View adı verilen artırılmış gerçeklik özelliğinin beta sürümünün şu an için kullanılabilir olduğunu belirtelim. Bu yılın başlarında açıklanan Google Haritalar’ın artırılmış gerçeklik özelliği, hem Google Pixel kullanıcılarına hem de Google Haritalar'ın yerel rehberlerine test modunda sunuluyordu, ancak uygulama bugünden itibaren herkes için açık hale getirildi. 

Navigasyona yeni bir tanım getirecek olan bu özellikle kullanıcılar, telefonun arka kamerasını kullanarak gitmeleri gereken yönü doğrudan kamera aracılığıyla görüntüleyebilecekler. Ekranın altında her zaman olduğu Google’ın alışılmış küçük haritası bulunuyor. GPS yardımıyla kullanıcının bulunduğu konumu algılayan sistem Street View verisi ile kişinin tam olarak nerede olduğunu bulabiliyor. Böylelikle artırılmış gerçeklik desteği, kamera yardımıyla ekrana gitmeniz gereken yönü yansıtıyor. Live View, ARCore özelliğini destekleyen her telefonda kullanılabilecek.

Uygulamanın belki de en güzel yanı, kullanıldığı süre zarfında kameranın sürekli açık olmaması. Daha önce hiç bilinmeyen yerlerde kaybolmayı en aza indirgemeyi hedefleyen Live View, gerçek görüntü üzerine yerleştirilmiş oklar ve büyük, okunabilir sokak işaretleri ile hızlı ve kolay bir şekilde yönlendirme yapmayı amaçlıyor.

İki gün önce sizinle Google'ın seyahat uygulaması Trips'in kapandığ haberini paylaşmıştık. Trips'in kapanması seyahat severleri üzse de seyahat uygulamasının birçok özelliğinin Google Haritalar'a entegre edileceğini belirtelim. Bünyesine "Rezervasyonlar" sekmesini de dahil eden Google Haritalar, artırılmış gerçeklik özelliği de göz önünde bulundurduğunda kendini ciddi anlamda geliştiriyor diyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.