Google, kendi seyahat uygulaması Trips'i kapatıyor

Google, 2016 yılında yayına aldığı ve sıklıkla seyahat eden ve seyahat etmeyi seven insanlar için geliştirilen bir uygulama olan Trips'in fişini çekiyor.
Google, kendi seyahat uygulaması Trips'i kapatıyor

Google, 2016 yılında yayına aldığı ve sıklıkla seyahat eden ve seyahat etmeyi seven insanlar için geliştirilen bir uygulama olan Trips'in fişini çekiyor. Ancak şirket yaptığı açıklamada Trips'in işlevsel özelliklerini Google Search ve Google Maps'e dahil edeceğini açıkladı. 

Trips uygulaması desteği bugün sona eriyor, ancak notlar ve kaydedilmiş yerler gibi bilgiler, kullanıcı Google hesabına giriş yaptığı sürece Arama’da mevcut olacak. Bir coğrafyadaki ilgi çekici yerleri, etkinlikleri ve popüler yerleri bulmak için kullanıcılar gezilerini arayabilecek veya Google'daki yeni ve geliştirilmiş Seyahat sayfasına gidebilecekler. Google'ın geçtiğimiz aylarda, kullanıcıların daha önce yaptığı seyahatleri görüntüleyebilmesini ve uçak ve otel aramalarını kolayca yapabilmesini sağlayan seyahat sitesini yayına aldığını da hatırlatalım.

Yakında kullanıcılar bir tarayıcıda bulunan "Seyahat" bölümüne Google Trips'ten notlar ekleyebilecek ve düzenleyebilecekler. Ayrıca yaklaşan ve geçmiş geziler için kaydedilmiş ilgi çekici yerleri, uçuşları ve otelleri bulabilecekler. Haritalar'da bir varış yerini aramak veya belirli ikonik yerleri bulmak, rehber listeleri, etkinlikler veya restoranlar, uygulamadaki arama sekmesinden yapılabilecek. Menü simgesine dokunan kullanıcılar, “Yerleriniz” bölümü altında kaydetmiş oldukları yerleri görüntüleyebilecekler.

Yakında Haritalar uygulamasının da yaklaşmakta olan rezervasyonları içereceğini ve bu rezervasyonların çevrimdışı olacağını, kullanıcının bunları indirmesinin gerekmeyeceğini belirtelim. Ayrıca hatırlatalım, Google Trips de çevrimdışı olarak çalışıyordu. Yani işin özü, Trips uygulama olarak kapanıyor olsa da uygulamanın neredeyse hiçbir özelliği kaybedilmeyecek ve başka şekillerde karşımıza çıkacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.