Google yeni yayına aldığı seyahat sitesiyle birlikte seyahat planlamasını kolaylaştırıyor

Google, yayına aldığı yeni google.com/travel sitesiyle birlikte uçak ve otel arama gibi tüm seyahat hizmetlerini tek bir yerde topluyor.
Google yeni yayına aldığı seyahat sitesiyle birlikte seyahat planlamasını kolaylaştırıyor

Geçtiğimiz aylarda seyahat sitelerini zora sokacak özelliklerini duyuran Google, seyahat odağında araçlar geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda google.com/travel adresini yayına alan şirket, kullanıcıların daha önce yaptığı seyahatleri görüntüleyebilmesini ve uçak ve otel aramalarını kolayca yapabilmesini sağlıyor. 

Bir süredir seyahat özelliklerine odaklanan Google, bu siteyle birlikte tüm seyahat hizmetlerini tek bir yerde toplamış oluyor. 9 yıl önce şirketin ITA'yı satın almasıyla başlayan bu yolculuk, sitenin yayına alınmasıyla birlikte noktalanmış gibi gözükse de ilerleyen dönemde yeni özelliklerle karşılaşmamız söz konusu olabilir. 

Siteye giriş yaptığınızda şirketin bir başka ürünü olan Google Trips ile karşılaşıyorsunuz. Site üzerinden şimdiye kadar yaptığınız seyahatleri gözden geçirebiliyor ve yeni seyahatinizle ilgili rezervasyon seçeneklerini inceleyebiliyorsunuz. Burada yaptığınız aramalar ve eylemler ise Google Aramalar ve Haritalar'a da iletilebiliyor. Google'ın bu yeni sitesinin tüm diğer Google ürünleriyle eş zamanlı olarak çalışmak için Gmail'deki fatura ve onay maillerine erişebildiğini de belirtelim. 

Mobil ve web üzerinden kullanılabilen bu site, ne yazık ki doğrudan rezervasyon yapmanızı sağlamıyor. Ancak rezervasyon yapabilmeniz için sizi otelin ya da havayolu şirketinin web sitesine yönlendiriyor. Yapılacak kişiselleştirmelerle birlikte Google'ın yeni seyahat sitesi, uygun fiyatlı otel ve uçak bileti arama servislerine karşı iyi bir alternatif olarak konumlanabilir. Şirket bu yeni siteyle ilgili yaptığı açıklamada şu cümlelere yer veriyor: 

“Amacımız, en yararlı bilgileri hızlı bir şekilde bulmanıza ve herhangi bir cihazda planlamaya bıraktığınız yerden devam etmenize yardımcı olarak seyahat planlamasını basitleştirmektir. Google Haritalar, Google Arama ve google.com/travel ile planlama ve seyahatleri kolaylaştırmaya devam edeceğiz; böylece dışarı çıkıp dünyanın keyfini çıkarabilirsiniz. ”

Eğer şirketin geçtiğimiz aylarda kapattığı Inbox hizmetinin seyahat özelliğini özleyen Gmail kullanıcılarından biriyseniz, Google'ın seyahat sitesini bir alternatif olarak sevebileceğinizi söylemekte de fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.