Yüzden fazla ABD'li ebeveyn, bebeklerine Tesla ismini koydu

2018'de 109 çocuğa Tesla, 222 çocuğa ise Elon Musk'ın ismi verildi.
Yüzden fazla ABD'li ebeveyn, bebeklerine Tesla ismini koydu

ABD hükümetinin bebek isimleriyle ilgili yaptığı bir araştırmaya göre ABD'lilerin araba sevdası dur durak tanımıyor.  ABD Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yayınladığı rapor 2018'de 109 çocuğa Tesla isminin verildiğini ortaya koyuyor. 

Aileler 222 çocuğa ise şirketin CEO'su Elon Musk'ın ismini koymayı tercih etti. Arabalarla ilişkili isim tercihlerinde Ford, Bentley ve Audi gibi markalar da öne çıkıyor. 2018'de 176 bebeğe Chevy ismi verilirken 236 bebek için Mercedes ismi uygun görüldü. 3 binden fazla bebek Bentley ismini alırken 419 bebek de Ford ismini taşıyacak. Audi ise şimdilik isim olarak sadece 18 bebek için tercih ediliyor. 

Son zamanlarda zor dönemler geçiren Tesla, bu haberle birlikte zorluklarla mücadele edecek gücü kendinde bulabilir. Öte yandan bu isim, mucit Nikola Tesla'dan dolayı tercih ediliyor da olabilir. 

Yine de ABD vatandaşlarının bebek isimlerine karar verirken popüler kültürden faydalandığı açık. 90'ların sonunda Britney Spears'ın yükselişiyle Britney isminde artış görülürken, Game of Thrones hayranları çocuklarına Arya ve Daeneryses isimlerini koymayı tercih etti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.