Google Haritalar, hava kalitesi verilerini göstermeye başlayacak

Google Haritalar, artık Android ve iOS'ta hava kalitesi indeksi (AQI) verilerini göstermeye başlayacak. İlk olarak geçen yıl test sürümünde karşımıza çıkan bu özellik şu an için ABD ve Hindistan'da aktif durumda.
Google Haritalar, hava kalitesi verilerini göstermeye başlayacak

Google Haritalar, artık Android ve iOS'ta hava kalitesi indeksi (AQI) verilerini göstermeye başlayacak. İlk olarak geçen yıl test sürümünde karşımıza çıkan bu özellik şu an için ABD ve Hindistan'da aktif durumda ve hava kalitesi indeksinin kısa bir süre sonra diğer ülkelerde de kullanıma sunulacağı düşünülüyor. 

Özellik, arama çubuğunun hemen altındaki dairesel düğmeye ve öneriler bandına dokunarak erişilebilen yeni bir harita katmanı şeklinde görüntülenebiliyor. Hava Kalitesi katmanına göz atmak, kullanıcıyı mevcut Google Haritalar görünümünden uzaklaştırıyor. Bu katmanda pinler en geniş konumların üzerinde görünüyor ve belirli bir siteyi görmek için herhangi bir renk kodlu noktaya dokunmak yeterli oluyor. 

Bu özellikte uygulamaya 0'dan 400'e kadar bir istatistik eklenmiş ve istatistikler sayesinde hava kalitesine göre renk ölçütü oluşturuluyor. Yani havanın kalitesine göre renkler belirleniyor. Diyelim ki bir yerde yeşil renkli bir alan görüyorsunuz, bu oradaki havanın kaliteli olduğu anlamına geliyor. Renk değiştikçe ve sonunda kırmızıya dönerse de orada havanın kalitesiz olduğunu söyleyebiliyoruz. 

Sayfada yukarı kaydırmak, yakındaki hava kalitesi istasyonlarını da listelemeye yardımcı oluyor. Veriler, ABD'de Çevre Koruma Ajansı'ndan (Environmental Protection Agency) ve PurpleAir'den alınıyor. Bununla birlikte Google'da artık, yakınımdaki orman yangınları aramasıyla birlikte yangınla ilgili yararlı bilgilerin yanı sıra ilişkili hava kalitesi bilgilerinin de gösterebileceği belirtiliyor. Google, önümüzdeki aylarda, Google Arama'daki hava kalitesi bilgilerine ABD genelinde National Oceanic and Atmospheric Administration'dan (NOAA) duman verilerini de ekleyeceğini açıklıyor.

Söz konusu özellik şu an için Türkiye'de kullanılmıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.