Elon Musk'ın çalışanlara verdiği ültimatom ters tepti

Elon Musk, Twitter çalışanlarına, uzun saatler çalışmalarını isteyen, onay vermedikleri takdirde işten çıkarılmayı kabul ettiklerini belirten bir form gönderdi. Kabul etmeyen çalışanların Twitter ofislerine alınmadığı iddia ediliyor.
Elon Musk'ın çalışanlara verdiği ültimatom ters tepti

Son dönemde hepimiz, tarihin en ilginç satın alımlarından birine şahit oluyoruz. Hatırlarsanız sancılı bir satın alma sürecinden sonra Twitter, geçtiğimiz aylardan ünlü milyarder Elon Musk tarafından satın alınmıştı. Ancak satın almayı ilginçleştiren başlı başına bu değil, zira Musk, satın alma tamamlandıktan sonra önce üst düzey yöneticileri işten çıkarmış, daha sonra toplu bir işten çıkarma yöntemine gitmişti. Burada durur dediğimiz Musk, tabii ki burada durmadı ve kendisiyle Twitter'da tartışan çalışanlarını bile işten çıkarmaya başladı.

İşten çıkarmayı iş yapmaktan daha çok sevdiğini düşünmeye başladığımız Musk, şimdi de çalışanlarına yeni bir şart koştu. Elon Musk, Twitter 2.0 olarak adlandırdığı şey için kalmak istiyorlarsa, tüm çalışanların bir Google formuna "evet" yanıtı vermeleri için Perşembe günü 17:00'ye kadar zamanları olduğunu belirtti. Söz konusu formda göre Twitter çalışanlarının uzun saatler çalışmayı kabul etmesi bekleniyor, aksi takdirde işten çıkarılmayı göze almaları gerektiği ifadesi yer alıyordu.

Her iki kişiden biri bu teklifi kabul etmedi

An itibarıyla çok sayıda Twitter çalışanının bunu kabul etmediği belirtiliyor. Alınan bilgilere göre her iki kişiden birinin Elon Musk'ın bu talebini kabul etmediği söyleniyor. Hatta Twitter ofislerine girişlerin geçici olarak kapatıldığı da paylaşılan bilgiler arasında. Elon Musk ve ekibinin, çalışanların şirketi sabote edeceğinden korkmaları nedeniyle bunu yaptıkları iddia ediliyor. 

Musk, Twitter'ı satın aldığında, şirketin 7 bin 500 çalışanı bulunuyordu, bu çalışan sayısı son dönemde 2 bin 900'e kadar indi. Musk'ın yaptığı son hamleler ile bu sayının çok daha aşağılara düşeceği tahmin ediliyor. Ancak bu bir sosyal medya platformunun sonu mu olacak, merakla bekliyoruz. Çünkü gördüğümüz kadarıyla Musk'ın pek şakası yok gibi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.