Type-C'nin veri transferi hızı avantajına sadece iPhone 15 Pro modelleri sahip olacak

iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelleri, USB 2.0 hızında çalışan bir Type-C bağlantısına sahip olacak.
Type-C'nin veri transferi hızı avantajına sadece iPhone 15 Pro modelleri sahip olacak

Apple'ın pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Greg Joswiak'ın Apple'ın Avrupa Birliği'nin aldığı karar uyacağını ve iPhone modellerinde Lightning yerine Type-C kullanacaklarını doğruladığını geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık

Kısacası Apple, önümüzdeki yıl tanıtacağı iPhone 15 ailesi ile birlikte Lightning kullanmayı bırakarak Type-C'ye geçiş yapacak. Lightning'e göre çok daha gelişmiş bir bağlantı teknolojisi olan Type-C, hem görüntü aktarımı hem de hız anlamında önemli avantajlar sunuyor.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo'nun paylaştığı yeni bilgilere göre ise Type-C'nin hız avantajı sadece iPhone 15 Pro modelleri için sunulacak. Kuo'ya göre iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelleri, USB 2.0 hızında çalışan bir Type-C bağlantısına sahip olacak.

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri ile ilgili açıklamalarda da bulunan Kuo, Pro modellerinin en azından USB 3.2 veya Thunderbolt 3 desteğine sahip olacağını aktardı. Apple ürünleri özelinde benzer bir ayrımı iPad modellerinde gördüğümüzü de paylaşalım.

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz haftalarda 6. nesil iPad Pro ve 10. nesil iPad modelleri tanıtılmıştı. Her iki modelde Type-C bağlantı seçeneği sunulsa da, daha hızlı bir deneyim sunan Thunderbolt / USB 4 teknolojisi sadece 6. nesil iPad Pro modellerinde karşımıza çıktı. 

10. nesil iPad modelinde Type-C desteği olsa da, veri transferi hızı anlamında Lightning'den çok farklı bir deneyim sunmuyor. Kuo'ya göre benzer bir ayrımı iPhone 15 ailesi içinde de göreceğiz. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.