TikTok'un izinden giden YouTube Shorts yeni alışveriş özelliklerine kavuşuyor

Alışveriş özellikleri içerik üreticilerin kendi ürünlerini Shorts'ta etiketleyebilmesini sağlarken, Affiliate pazarlama programı ile yapılan satışlar üzerinden hem satıcılar hem de içerik üreticileri pay alabiliyor. 
TikTok'un izinden giden YouTube Shorts yeni alışveriş özelliklerine kavuşuyor

TikTok'un mağaza sekmesini ABD'li kullanıcılara açmasının ardından YouTube Shorts da yeni alışveriş özelliklerine kavuşuyor. YouTube Shorts, bu yeni alışveriş özellikleri kapsamında affiliate pazarlamadan da faydalanacak. 

YouTube Shorts'un alışveriş özellikleri şu an için test sürümüyle ABD'deki içerik üreticilere açıldı. Şimdilik yalnızca ABD, Hindistan, Brezilya, Kanada ve Avustralya'daki kullanıcılar alışveriş özelliklerine erişebiliyor. 

Paylaşılan bilgilere göre, alışveriş özellikleri içerik üreticilerin kendi ürünlerini Shorts'ta etiketleyebilmesini sağlıyor. Affiliate pazarlama programı ise seçilmiş ABD'li içerik üreticilere açıldı. Program sayesinde satışlar üzerinden hem satıcılar hem de içerik üreticilerin pay alabiliyor. 

Eylül ayında reklam gelirlerinin yüzde 45'ini Shorts içerik üreticilerine açıklayan şirket, son çeyrek raporunu açıklarken Youtube Shorts'a ağırlık vereceğini açıklamıştı. Bu noktada şirketin son çeyrek raporuna göre, reklam gelirlerinin yıldan yıla yüzde 1.9 düşüş yaşadığını belirtmekte fayda var. YouTube bu nedenle içerik üreticileri destekleyecek yeni gelir modellerini devreye almış olabilir.

TikTok ise ABD'deki sosyal ticaret planlarının yalnızca mağaza sekmesiyle sınırlamıyor. Ekim ayında kendi fulfillment merkezi için iş ilanları açan TikTok, canlı satışlar için TalkShopLive ile iş ortaklığı kurmak üzere harekete geçti. YouTube ve Meta uygulama ailesi, bu alanda da TikTok ile rekabete girişecek mi hep beraber izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.