Jeff Bezos, 122 milyar dolarlık servetinin çoğunu bağışlamayı planladığını söyledi

Jeff Bezos, parasını ‘üst düzey fayda’yla bağışlamak istediğini kaydetti. Jeff Bezos'un kız arkadaşı Lauren Sanchez’le birlikte parasını bağışlayabilmek için hazırlandığını belirtildi.
Jeff Bezos, 122 milyar dolarlık servetinin çoğunu bağışlamayı planladığını söyledi

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, CNN International ile yaptığı röportajda servetinin çoğunu hayır kurumlarına bağışlamayı planladığını söyledi. Bloomberg'in verilerine göre 122 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin dördüncü insanı olan Bezos, parasını ‘üst düzey fayda’yla bağışlamak istediğini kaydetti.

Bezos'un kız arkadaşı Lauren Sanchez’le birlikte parasını bağışlayabilmek için hazırlandığını belirtti. Bezos, “Gerçekten zor, bence etkisiz bağış yapmanın bir sürü yolu var. Bu parayı verebilmek için kapasite geliştiriyoruz” ifadeler kullandı. 2020’de Bezos, ‘Bezos Earth Fund’ adlı bir girişimin parçası olarak iklim değişikliğiyle mücadele için 10 milyar dolar bağışlama sözü vermişti.

Bezos, diğer milyarderler gibi servetinin büyük kısmını bağışlayacağını ilk kez açıklamış olsa da servetini bağışlamak isteyen ilk milyarder değil Bill Gates, Temmuz ayında tüm servetini, kendisinin ve eski eşinin hayata geçirdiği bir hayır kurumu olan Bill ve Melinda Gates Vakfı'na vermeyi planladığını açıklamıştı. Gates, Ukrayna'daki savaşın ve diğer faktörlerin neden olduğu aksiliklere atıfta bulunarak, bu ay vakıf için 20 milyar dolar bağışladığını duyurmuştu. Ünlü milyarder, gelecekte tüm servetini Bill ve Melinda Gates Vakfı'na bağışlayacağını ve bunun kendisini dünyanın en zengin insanları listesinden çıkaracağını söylenmişti.

Warren Buffett, Bill Gates ve Melinda French Gates, 2010 yılında The Giving Pledge adlı bir girişim kurmuş ve bu girişimle dünya çapında 200'den fazla milyarderden imza toplamıştı. Bu girişim ile amaç, zengin kişilerin varlıklarının çoğunu, yaşamları boyunca ya da vasiyetleri doğrultusunda hayırseverlik ya da hayır işlerine vermeyi taahhüt etmeleri olarak biliniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.