Tüm servetini bağışlamayı düşünen Bill Gates, dünyanın en zenginleri listesinden çıkacak

Bill Gates, tüm servetini, kendisinin ve eski eşinin hayata geçirdiği bir hayır kurumu olan Bill ve Melinda Gates Vakfı'na vermeyi planladığını açıkladı
Tüm servetini bağışlamayı düşünen Bill Gates, dünyanın en zenginleri listesinden çıkacak

Bill Gates, tüm servetini, kendisinin ve eski eşinin hayata geçirdiği bir hayır kurumu olan Bill ve Melinda Gates Vakfı'na vermeyi planladığını açıkladı. Gates, Ukrayna'daki savaşın ve diğer faktörlerin neden olduğu aksiliklere atıfta bulunarak, bu ay vakıf için 20 milyar dolar bağışladığını duyurdu.

Ünlü milyarder, gelecekte tüm servetini Bill ve Melinda Gates Vakfı'na bağışlayacağını ve bunun kendisini dünyanın en zengin insanları listesinden çıkaracağını söyledi.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Bill Gates, ünlü milyarder yatırımcı Warren Buffet'a da Bill ve Melinda Gates Vakfı'na uzun zamandır yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Warren Buffett, Bill Gates ve Melinda French Gates, 2010 yılında The Giving Pledge adlı bir girişim kurmuş ve bu girişimle dünya çapında 200'den fazla milyarderden imza toplamıştı. Bu girişim ile amaçlanan, zengin kişilerin varlıklarının çoğunu, yaşamları boyunca ya da vasiyetleri doğrultusunda hayırseverlik ya da hayır işlerine vermeyi taahhüt etmeleriydi. 

Bill Gates, özellikle son dönemde küresel ısınma ve iklim değişiklikleri ile sürdürülebilirlik konusunda yaptığı işlerle farkındalık yaratmaya çalışıyor. Gates'in bu alanda yaptığı yatırımlara buradan göz atabilirsiniz. Ünlü milyarder bu kapsamda servetinin büyük bir kısmını bağışlayacağını söylüyor.

Bloomberg'e göre şu anda 113 milyar dolarlık bir servete sahip olan Bill Gates ayrıca, servetini bağışladıktan sonra çocuklarına kalan kısmın onlara milyarder ünvanı vermeyeceğini söylüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.