Kısa süreli gayrimenkul kiralama hizmeti sunan Silkhaus, 7.75 milyon dolar yatırım aldı

Dubai merkezli, kısa süreli gayrimenkul kiralama hizmetleri sunan Silkhaus, 7.75 milyon dolar yatırım aldı. Girişim, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesi ile Güney Asya ve Güneydoğu Asya'daki genişlemesini hızlandıracağını söyledi.
Kısa süreli gayrimenkul kiralama hizmeti sunan Silkhaus, 7.75 milyon dolar yatırım aldı

Dubai merkezli, tatiller için kısa süreli gayrimenkul kiralama hizmetleri sunan bir girişim olarak faaliyet gösteren Silkhaus, Nuwa Capital, Nordstar, Global Founders Capital, Yuj Ventures, Whiteboard Capital ve VentureSouq'un katıldığı yatırım turunda 7.75 milyon dolar yatırım aldı. Birkaç uluslararası aile ofisinin ve proptech kurucusunun da yatırım turuna katıldığı paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor. 

Silkhaus, bu yatırımın ardından Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesi ile Güney Asya ve Güneydoğu Asya'daki genişlemesini hızlandıracağını söyledi. Şirket, daha önce bu bölgelerde 13 milyar dolarlık bir hedef pazar belirlemişti. Silkhaus, pazar fırsatının 2026 yılına kadar Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Güney Asya ve Güneydoğu Asya'da 18 milyar dolara çıkacağını öngörüyor.

Şu an için sadece Dubai'de faaliyet gösteren Silkhaus, varlık sahiplerinden kiralık birimleri alıyor ve dağıtım, fiyatlandırma, gelir yönetimi gibi özelliklerle o birimleri dijitalleştiriyor. Şirket, üçüncü taraf satıcıların bu kiralamalara erişmesi ve operasyonları yönetmesi için bir pazar yeri de dahil olmak üzere arka uçta araçlar oluşturuyor.

Silkhaus'un CEO'su ve kurucusu Aahan Bhojani, kısa vadeli kiralamaların global yükselişine dikkat çekerek, mülk sahiplerinin dünya standartlarında ve standartlaştırılmış bir hizmet sunacak teknoloji ve bilgi birikiminden yoksun olması nedeniyle, bu tür mülklerin yönetiminin oldukça parçalı ve büyük ölçüde offline olarak gerçekleştiğini söyledi. Bhojani, büyük ya da küçük mülk sahipleri için yüksek kaliteli kısa vadeli kiralamalar yapmak üzere işletim sistemi oluşturduklarının altını çizdi. 

2021'de kurulan Silkhaus, son 12 ayda 10 kattan fazla büyüdüğünü iddia ediyor. Şirket, teknoloji ve stratejik roller için kapsamlı bir şekilde işe almaya odaklanarak platformundaki mülk arzını artıracağını belirtiyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.