QReal ekibinin yeni artırılmış gerçeklik alışveriş uygulaması: TRYO

TRYO online alışverişe AR katmanı ekliyor. Uygulamada Cartier, Gucci, Adidas, New Era ve Rolex gibi tanınmış markaların 500'den fazla ürünü yer alıyor.
QReal ekibinin yeni artırılmış gerçeklik alışveriş uygulaması: TRYO

Geçtiğimiz aylarda PulpoAR satın alması ile gündeme gelen QReal ve Glimpse Group, yeni artırılmış gerçeklik alışveriş uygulaması TRYO'yu yayına aldı. Şimdiye kadar Snapchat'in öne çıkan iş ortakları arasında yer alan QReal,  ağırlıklı olarak ürün deneme deneyimine odaklandı. Hatta hatırlarsanız,  Webrazzi E-Ticaret 2022'de Qreal Türkiye Genel Müdürü Alper Güler, "Sanal Ürün Deneme ile Değişen Müşteri Deneyimi"ni izleyicilerle paylaşmıştı. 

Ekibin yeni ürünü TRYO ise online alışverişe AR katmanı ekliyor. Uygulamada Cartier, Gucci, Adidas, New Era ve Rolex gibi markaların 500'den fazla ürünü yer alıyor. Uygulama üzerinden şapka, gözlük, ayakkabı ve saat deneyebiliyorsunuz. 

Eğer ana ekrana ekrandaki arama tuşuna basarsanız, ürünleri kategorilerine ve markalarına göre inceleyebilirsiniz. Eğer arzu ederseniz anahtar kelime odaklı aramalar gerçekleştirmeniz de mümkün. 

Beğendiğiniz ürünü doğrudan arkadaşlarınızla paylaşabiliyor ya da fotoğrafını galerinize kaydedebiliyorsunuz. Denediğiniz ürünü satın almak istediğinizde, uygulama sizi markanın sitesine yönlendiriyor.

Eğer satın alma işlemini masa üstünde tamamlamak isterseniz, denediğiniz ürünü airdrop ile masa üstü tarayıcıda açabileceğinizi söyleyelim. Bu seçenekte Tryo.io üzerinden satın alma sayfasına geçiş yapabiliyorsunuz .  

Ayrıca TRYO ile denediğiniz ürünlerin fotoğraflarını uygulamanın kütüphanesinde saklayabiliyorsunuz. Böylece kütüphane üzerinden ürünün 3 boyutlu gösterimine erişebiliyorsunuz. 

QReal Genel Müdürü Alper Güler, QReal'da 30 kişilik bir ekibin 1 yıldan fazladır TRYO üzerinde çalıştığını açıkladı. ABD'de online satışlar üzerinden gerçekleşen 1.050 trilyon dolarlık satışın, 218 milyar dolarlık bir kısmının iade edildiğini belirten ekip, TRYO ile bu durumu değiştirmeyi planlıyor. 

3D modelleme maliyetlerini TRYO’nun kütüphanesi ile düşürmeyi planlayan ekip, saat ve ayakkabı sanal deneme teknolojisi için Wanna Fashion ile iş birliği yaptı. QReal ekibi, şapka ve gözlük sanal deneme deneyimini geliştirmek için Apple’ın ARKit'inden faydalandı. 

TRYO kurucu ortağı Mike Cadoux, alışverişin geleceğini değiştirmenin ötesinde markalara, web sitesine sanal ürün deneme deneyimi eklemenin ne kadar kolay olduğunu göstermek istediklerini dile getirdi. 

Bu arada TRYO bugün Product Hunt'ta lansman gerçekleştiriyor. Ürünü denemek ve geri bildirim bırakmak isteyenler Product Hunt sayfasını ziyaret edebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.