QReal'in ana şirketi Glimpse Group, PulpoAR'ı satın aldı

QReal'ın ana şirketi Glimpse Group PulpoAR'ı satın aldı. PulpoAR’ın kurucuları QReal çatısı altında PulpoAR ekibini yönetmeye devam edecek.
QReal'in ana şirketi Glimpse Group, PulpoAR'ı satın aldı

QReal'in ana şirketi Glimpse Group, bugün PulpoAR'ı satın aldığını duyurdu. Satın almanın detaylarına baktığımızda bir kerelik nominal nakit ödemesinden ve hisse senedi alımından oluştuğunu görüyoruz. Buna ek olarak gelecekteki potansiyel performans ödemelerinin, 31 Aralık 2024'e kadar önemli yıllık gelir artışı kilometre taşlarına ulaşılmasına tabi olduğu belirtiliyor. 

Bu satın alma ile PulpoAR’ın kurucuları Onur Candan (CEO), Rayan Godoi (CRO) ve Buğrahan Bayat (CTO), QReal çatısı altında PulpoAR ekibini yönetmeye devam edecek. Ayrıca PulpoAR'ın ekibi, ABD merkezli Glimpse Group'un Türkiye operasyonu Glimpse Türkiye'ye katılacak. Böylece 100'den fazla PulPoAR çalışanı Glimpse Türkiye'nin çatısı altında çalışmalarını sürdürecek. 

PulpoAR'ın faaliyet alanı

PulpoAR'ı ilk olarak 2020 yılında kozmetik ürünlerini sanal olarak denemenizi sağlayan bir girişim olarak sizlere tanıtmıştık. Ayrıca PupoAR, Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi KWORKS’ün İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle kurduğu KWORKS COVID-19 Ekspres Platformu Demo Gününde sunum yapan girişimler arasında yer aldı

Yaklaşık 40 yazılım geliştiricinin yer aldığı PulpoAR ekibi, 10 binden fazla dijital varlık içeren devasa bir kütüphaneye ev sahipliği yapıyor. Girişimin çok kanallı sanal deneme (Virtual Try on)  çözümlerine baktığımızda makyaj, saç rengi ve tırnak rengi denemenin yanında yapay zeka tabanlı cilt analizi sunduğunu görüyoruz. 

PulpoAR'ın müşterileri arasında Sephora (Türkiye), Estee Lauder (Türkiye), Watsons (Türkiye), OBoticario (Brezilya), Carter Beauty (İrlanda) ve Baccarose (Hindistan) yer alıyor. 

QReal Faaliyet alanı

New York merkezli QReal, Kabaq.io ilk olarak 2016 yılında Alper Guler ve Caner Soyer tarafından kuruldu. 2020 yılında markalaşma konusunda QReal ismiyle ilerlemeyi tercih eden şirket, bir süre sonra Glimpse Group çatısı altında faaliyet göstermeye başladı. QReal, Google'ın 3D partnerleri ve Snapchat'in AR partnerleri arasında yer alıyor. Şirket, Snacphat AR reklamlarının alt yapısını hazırlarken, Google'da 3D modeller geliştiriyor. 

AR filtreler ve 3D modeller aslında Metaverse'ün kapılarını aralamak isteyen markalar için bir anahtar olarak konumlanıyor.  Bu bağlamda QReal kurucu ortağı Alper Güler, daha önce Webrazzi'ye verdiği röportajda markaların Metaverse'e nasıl hazılanabileceğini detaylı bir şekilde paylaşmıştı

Bu arada şirketin Türkiye operasyonunun 80 kişiyi aştığını belirtelim. Ayrıca QReal'in parçası olduğu Glimpse grubun en büyük yatırım yaptığı ülke ise Türkiye olarak öne çıkıyor.

QReal'in Genel Müdürü Mike Cadoux yaptığı açıklamada PulpoAR’ın yeteneklerini QReal ile birleştirerek dünyanın önde gelen sosyal medya şirketlerine, gelişmiş ve katma değerli teknolojileri tanıtmayı planladıklarını açıkladı. 

PulpoAR kurucu ortağı Onur Candan ise Glimpse'in alt şirketleriyle birlikte olağanüstü ve geniş kapsamlı bir AR ve VR ekosistemi oluşturduğunu vurgulayarak, Glimpse'e katılmanın büyümeyi hızlandırırken, pazardaki varlıklarını genişletmelerini sağlayacağını açıkladı. 

Hatırlarsanız, QReal kurucu ortağı Alper Güler, Webrazzi E-ticaret sahnesinde "Sanal Ürün Deneme ile Değişen Müşteri Deneyimi" başlıklı konuşmasında  "3D model fabrikası olacağız." ifadesini kullanmıştı. Görünen o ki bu yeni satın alma 3D model ve Sanal Ürün Deneme (Virtual Try On) konusunda QReal'in pazardaki gücünü sağlamlaştırmasını sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.