Geliştirdiği artırılmış gerçeklik teknolojisi ile markaların e-ticaret sitelerinde ürünlerini sanal bir deneyim ile kullanıcılara sunmalarını sağlayan PulpoAR, Onur Candan, Buğrahan Bayat ve Rayan Godoi tarafından 2020 yılında kuruldu. Yaklaşık 1 yıllık geliştirme sürecinin ardından kurulan girişim, 20 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.
Örnek vermek gerekirse PulpoAR'ın teknolojisi sayesinde bir kozmetik firmasının web sitesinden almak istediğiniz ruju evinizden çıkmadan gerçekçi bir şekilde sadece bilgisayarınızın kamerasını kullanarak deneyebiliyorsunuz. Bu deneyim akıllı aynalara ya da reklam ekranlarına da entegre edilerek fiziksel mağazalarda da kullanılabiliyor.
PulpoAR'ın Sanal AR ürün deneme eklentisi rahatlıkla firmaların platformlarına entegre olabiliyor. Uygulama, web, Instagram, akıllı ayna ve signage ekran gibi firmaların kullandıkları birçok platform ile de kullanılabiliyor.
PulpoAR'ın sanal deneme teknolojisini fondötenden ojeye kadar her türlü kozmetik ürünü için sunulabiliyor. Kozmetik ürünlerine ek olarak teknolojisini optik sektörü için de özelleştiren PulpoAR, bu sektör için de sanal gözlük deneme teknolojisi sunuyor.
Akıllı bir öneri teknolojisi üzerinde de çalışan PulpoAR, kadınların yüz detaylarını tanıma teknolojisi ile analiz edip özelleştirilmiş makyaj önerilerinde bulunacak. Söz konusu özelliğin 2020 yılının ilerleyen dönemlerinde kullanıma sunulması bekleniyor.
Ayrıca PulpoAR'ın firmalara periyodik olarak detaylı dönüşüm analizleri ve ölçüm raporları sunduğunu da ekleyelim. Böylece firmalar AR ile satışa dönüş ve etkileşim oranları rahatlıkla takip edilebiliyor. Türkiye haricinde ABD, İngiltere ve Brezilya’da da hizmet veren PulpoAR'ın müşterileri arasında Estee Lauder, Watsons, Rossmann, Flormar ve Lojas Renner gibi firmalar yer alıyor.
PulpoAR'ın çözümüne olan ilgi Corona virüs salgını ile daha da çok arttı. Hijyen durumlarından ötürü kozmetik mağazalarında tester ürün sunma uygulaması kalktı, bu yüzden tester ürün yerine geçecek olan PulpoAR'ın teknolojisini kullanmak isteyen firmaların sayısı da arttı.
PulpoAR'ın en önemli rakipleri arasında 2018 yılında Loreal tarafından satın alınan Modiface, Çin'de faaliyet gösteren Youcam makeup girişimleri bulunuyor. Ürün denetmenin yanında akıllı ürün önerme çözümü ve farklı platformlara kolay entegre edilmesi gibi özellikler ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen PulpoAR, bugüne kadar herhangi bir yatırım almadı.
Abonelik bazlı ve aylık deneme sayısına göre bir fiyatlandırma modeline sahip olan PulpoAR'ın müşterileri, son tüketici ne kadar sanal ürün deneyimi yaparsa o kadar bedel ödüyor. İngiltere ve ABD'de kozmetik alanında en iyi - en büyük 10 AR Perakende teknolojisi geliştiren firmadan biri olmayı hedefleyen PulpoAR, aynı zamanda Türkiye ve Latin Amerika'da da lider konumda bulunmayı planlıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap