SPONSORLU

İstanbul'un trafik derdine Martı'dan çevreci çözüm: MartıTAG

İstediğin yere gitmek için MartıTAG'da ister sürücü ol aracını paylaş, ister yolcu ol kişisel araç konforunda yolculuk yap.

Martı'nın Tek Araçla Gidelim (MartıTAG) isimli yeni bir servis ile karşımıza çıktığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Trafik sorununu azaltma hedefi ile geliştirilen Tek Araçla Gidelim (MartıTAG) çözümünü deneyimle fırsatı yakaladık. 

Tek Araçla Gidelim (MartıTAG) ile birlikte aracında boş koltuklarıyla yolculuk yapan sürücülerle aynı yöne gitmek isteyen yolcuları buluşturacak olan Martı, tek aracın maksimum kişi tarafından kullanılmasını sağlamanın yanı sıra trafikteki araç yoğunluğunu azaltmayı da hedefliyor. 

MartıTAG servisinin yolcu ve sürücü olmak üzere iki farklı ayağı bulunuyor. MartıTAG'i yolcu olarak kullanacak kişiler Martı'nın kendi uygulamasından, sürücü olarak kullanmak isteyenler ise TAG Sürücü uygulaması üzerinden servisi kullanabiliyor.

Martı uygulamasının sağ alt kısmında karşımıza çıkan Tek Araçla Gidelim (MartıTAG) sekmesi, sadece yakınınızda bir araç olduğunda aktif hale geliyor. Servisi kullanmak için tek yapmanız gereken ise MartıTAG sekmesi içinden gideceğiniz yeri seçmek

Lokasyon seçimi yapıldıktan sonra ise aracın yıpranma payı ve yakıt masrafı göz önünde bulundurularak aracın sürücüsüne nakit olarak verilmesi gereken ücret önerisi karşımıza çıkıyor. Ücreti belirledikten sonra yolculuk için teklif yapabiliyoruz.

Teklifi kabul eden sürücü, bulunduğunuz lokasyona gelerek Martı'nın sizinle paylaştığı kodu kendi uygulamasına girerek sürüşü başlatıyor. Sürücüyü Martı uygulaması içinde yer alan harita üzerinden takip edebildiğinizi ve her iki tarafın da birbirlerini 0850'li numaralar üzerinden arayabildiklerini de paylaşalım.

Sürüş tamamlandıktan sonra ise belirlenen ücret nakit olarak sürücüye veriliyor. Martı'nın belirlenen ücret üzerinden herhangi bir komisyon almadığını da ayrıca belirtelim. Dilerseniz Martı uygulamasına Android için buradan, iOS için ise buradan ulaşabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.