Martı'dan trafik sorunu için yeni platform: Tek Araçla Gidelim (TAG)

Martı tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Tek Araçla Gidelim (TAG) isimli platform ile birlikte aracında boş koltuklarıyla yolculuk yapan sürücülerle aynı yöne gitmek isteyen yolcuları buluşturacak.
Martı'dan trafik sorunu için yeni platform: Tek Araçla Gidelim (TAG)

Ülkemizin en popüler elektrikli scooter kiralama servisleri arasında yer alan Martı, İstanbul'un ulaşım ve trafik sorununa azaltmak adına yeni bir platform kurduğunu duyurdu. Martı tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Tek Araçla Gidelim (TAG) isimli platform ile birlikte aracında boş koltuklarıyla yolculuk yapan sürücülerle aynı yöne gitmek isteyen yolcuları buluşturacak.

Tek Araçla Gidelim platformunun Martı uygulamasına gelecek bir güncelleme ile birlikte kullanıma sunulacağını da ekleyelim. Martı tarafından paylaşılan bilgilere göre daha önce en az 10 Martı yolculuğunu tamamlamış kullanıcılar TAG platformunu kullanabilecek.

Kısacası Tek Araçla Gidelim platformunu kullanmak istiyorsanız öncesinde en az 10 Martı yolculuğu gerçekleştirmeniz gerekiyor. Tek Araçla Gidelim platformu kapsamında Martı'nın herhangi bir ücret veya komisyon almayacağını da ekleyelim.

Yolculuk paylaşımlarında, sürücü ile yolcuların masrafları paylaşmalarına dayalı bir sistem geçerli olacak. Martı tarafından aktarılan bilgiler göre TAG yolculuklarında uygulanan yolculuk paylaşım ücreti, sürücünün araç yıpranma payını, yakıt masrafını karşılamak için kullanılacak ve paylaşım yapan kişiler tarafından özgürce belirlenecek.

Martı, elindeki milyonlarca yolculuktan elde ettiği ulaşım verisini kullanarak en verimli eşleşmelerin yapmayı hedefliyor.  Martı'nın Tek Araçla Gidelim platformunu geliştirmesindeki temel amaç ise tek aracın maksimum kişi tarafından kullanılmasını sağlamak ve trafikteki araç yoğunluğunu azaltmak.

Özellikle İstanbul gibi trafiği ile ünlü bir şehirde araç yoğunluğunu azaltmanın oldukça önemli olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.