Web3 girişimi Kalder, 500 VC ve Arda Kutsal'ın da katıldığı turda 3 milyon dolar yatırım aldı

Kalder, Indigo Fund, 8VC, 500 VC, Human Capital, Polygon Ventures, Soma Capital ve melek yatırımcı olarak Alyssa Fanelli, Arda Kutsal, Accel'den Amit Kumar'ın katıldığı yatırım turunda 3 milyon dolar yatırım aldı.
Web3 girişimi Kalder, 500 VC ve Arda Kutsal'ın da katıldığı turda 3 milyon dolar yatırım aldı

Web3 destekli marka etkileşimi platformu Kalder, Indigo Fund (DJ Blondish), 500 VC, Human Capital, Polygon Ventures,  8VC, Soma Capital ve Paribu Ventures'ın katıldığı yatırım turunda 3 milyon dolar yatırım aldı. Ayrıca tura katılım gösteren melek yatırımcılar arasında Alyssa Fanelli, Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal ve Accel'den Amit Kumar yer aldı. 

Kalder, NFT üyelikleri, katılım ile kazanç elde etme pratikleri ve müşterek çalışmayı (interoperability) merkeze alan marka sadakat üyelikleri ile blok zincir tabanlı bir pazarlama aracı olarak öne çıkıyor.   

Kalder'in faaliyet alanı

Kalder, NFT pazar yeri OpenSea'nin ürün tasarım ekibinde yer alan Gökçe Güven tarafından kuruldu. Kalder ile markalar, kullanıcı etkinliğini oyunlaştırabilirken, topluluk katılımını da tokenize edebilecek.

Böylece hem markalar hem de içerik üreticileri, Web2.0'a kıyasla çok daha yüksek bir etkileşim oranı ve deneyim inşasından yararlanabilecek. Bu yeni modelde dijital topluluktan para kazanmak ve yeni müşteri sadakati düzeyleri geliştirmek için yeni gelir modelleri tasarlanacak.

Kalder platformu üzerinden markalar ve içerik üreticiler iş birliklerini güçlendirebilecek. Ayrıca platform, müşterilerin birer Influencer'a dönüşmesini sağlayan destek kampanyaları yürütülmesini sağlayacak. Hem tekil hem de toplam etkileşimin platform üzerinden ölçümlenebileceğini de belirtelim. 

NFT üyelik kartları, airdroplar, fayda sağlayan sosyal tokenlar, Kalder kapsamında üretebileceğiniz pazarlama elementleri olarak öne çıkıyor. 

OpenSea, Celo ve Robinhood Crypto ekiplerinde dört yılı aşkın bir süredir kripto ve tüketicinin kesiştiği projeler geliştiren Güven, açıklamasında Marka 3.0 çerçevesinde başarının, markaların ortaya çıkan yeni topluluklarla etkileşim kurmasını sağlayan ve tüm hizmetleri tek bir yerde sunan bir araç kullanımıyla geleceğini düşünüyor.

Kalder'in gelecek planları

Şu an için bekleme listesi üzerinden markalara açılan platform, lüks tüketim markalarından sokak giyimi markalarına kadar geniş bir skalada ilgi görüyor. Bu yeni yatırım sayesinde Kalder, bekleme listesine daha fazla markayı dahil edebilecek ve ölçeklenmeyi destekleyebilecek. 

Bu noktada önümüzeki ay kayıt olma sürecinin herkese açılacağını belirtelim. 2023'de ise Kalder, tüm kullanıcılara açılarak marka sadakati programını yayınlayacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.