Binance'in FTX satın alması oyun ve e-spor şirketlerini nasıl etkileyecek?

Bu çalkantılı dönem uzun süre devam ederse, özellikle FTX'in oyun yatırımları hayatta kalmakta zorluk çekebilir. 
Binance'in FTX satın alması oyun ve e-spor şirketlerini nasıl etkileyecek?

Dün sizlere FTX, Alameda, Binance ve Bybit arasında yaşanan gelişmeleri aktarmıştık. Bu gelişmeler, Binance'in FTX satın almak üzere niyet mektubu imzalamasıyla sonuçlanmıştı. Söz konusu satın almanın, FTX'in ilişkili olduğu oyun ve e-spor şirketlerini etkileyebileceği düşünlüyor. 

Şubat ayında FTX oyun tokenlarını ve NFT'leri desteklemeye karar verdiğini açıklamıştı. Bu hamleyle şirketin amacı oyun geliştiricilerinin kripto para ve NFT'yi oyunlarına entegre etmesini desteklenmekti.

Oyun yatırımları 

Bununla beraber şirket, Kasım başında Solana Ventures ve Lightspeed Venture Partners ile birlikte Web3 oyunlarını kapsayan 100 milyon dolarlık bir Solana yatırım turunda yer aldı. Binance CEO Changpeng Zhao'nun Binance'in FTT satacağını paylaşmasının  akabinde Solana token fiyatlarında yüzde 12 düşüş görüldüğünü belirtmekte fayda var. 

Bu arada FTX'in oyuna odaklanan departmanının aynı zamanda bir oyun stüdyosu satın aldığını hatırlalatım. Mart ayında Good Luck Games, FTX çatısı altında yerini alırken,  Storybook Brawl isimli oyunu üzerinde çalışıyordu. 

E-spor sponsorlukları 

Oyun şirketleri ve Web3 oyun altyapısının ötesinde FTX, E-spor alanına da önemli yatırımlar yaptı. TSM ile şimdiye kadar yapılan en büyük anlaşmaya imza atan FTX, 210 milyon dolar karşılığında ekibin ismini 10 yıllığına TSM FTX olarak değiştirmesini sağladı. Ayrıca FTX'in Riot Games ile de anlaşması bulunuyor. Şirket, Riot Games'in Kuzey Amerika'da gerçekleşen League of Legends Şampiyonluk Serisine sponsor oldu. 

Her ne kadar FTX satın alması henüz gerçekleşmemiş olsa da, Binance'in de oyunlara odaklanan yatırımları mevcut. 2021'in Kasım ayında bir araya gelen Binance Smart Chain ve Animoca Brands, erken aşama blockchain oyunları için 200 milyon dolarlık yatırım programını hayata geçirmişti. Binance FTX'in bıraktığı yerden desteklerini sürdürebileceğini gösteriyor.

Buna rağmen satın almanın henüz tamamlanmamış olması ve Binance'in şimdilik FTX'in operasyonlarına yönelik bir açıklama yapmamış olması FTX tarafından şimdiye kadar desteklenen yapıları belirsizlik içinde bırakıyor. Bu çalkantılı dönem uzun süre devam ederse, özellikle FTX'in oyun yatırımları hayatta kalmakta zorluk çekebilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.