Twitter muadili Mastodon, aylık 1 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Mastodon'un kurucusu ve baş geliştiricisi Eugen Rochko tarafından paylaşılan bilgilere göre merkezi olmayan sosyal ağ, aylık 1 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.
Twitter muadili Mastodon, aylık 1 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra sosyal medya platformunda toplu göç devam ediyor. Twitter'da kalmak istemeyen kullanıcılar özellikle Mastodon uygulamasını tercih ediyor. Mastodon platformu, Twitter'ın satın alınmasından sadece 3 gün sonra, yani 29 Ekim Cumartesi günü, hem iOS hem de Android'de 34 bin yeni indirme ile tek bir günde şimdiye kadarki en fazla indirilme sayısına ulaşmıştı. Sensor Tower, son üç günde uygulamanın yaklaşık 91 bin yeni kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı.

Mastodon, geçtiğimiz 7 günde daha fazla talep görmeye başladı. Şirketin kurucusu ve baş geliştiricisi Eugen Rochko tarafından paylaşılan bilgilere göre merkezi olmayan sosyal ağ Mastodon, aylık 1 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. 27 Ekim'den bu yana yaklaşık yarım milyon kullanıcı ağa katıldı. 27 Ekim'den önce saatte 60-80 yeni kullanıcının platforma üye olduğu belirtiliyordu.

Almanya merkezli Mastodon, Twitter'a oldukça benziyor. Kullanıcıları takip edip gönderilerini beğenebiliyor, paylaşabiliyor ve diğer kullanıcılarla bu şekilde etkileşime girebiliyorsunuz.

Mastodon'un Twitter'dan ayrıldığı çok önemli bir nokta var; çünkü Mastodon'da kullanıcıların her biri, kendi teması, kuralları, dili ve denetleme politikası olan bireysel sunuculara veya düğümlere kaydolduğu dağıtılmış bir sosyal ağa dahil. Yani platformu kullanmak için öncelikle yapmanız gereken hesabınızı hangi sunucuda oluşturmak istediğiniz. Şirketin paylaştığı bilgilere göre her sunucu farklı bir bağımsız kuruluş veya birey tarafından işletiliyor ve denetleme politikaları farklı olabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.