Twitter'dan erteleme: doğrulanmış hesap rozeti, ABD ara seçimlerinden sonra kullanıma sunulacak

8 Kasım'da gerçekleşmesi beklenen ABD ara seçimlerinde Temsilciler Meclisi ve Senato’nun üyeleri seçilecek. Twitter, doğrulanmış hesap rozetini yayına almayı erteleyerek olası dezenformasyon problemlerinden kaçınmak istiyor.
Twitter'dan erteleme: doğrulanmış hesap rozeti, ABD ara seçimlerinden sonra kullanıma sunulacak

Önceki günlerde Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ın doğrulanmış hesap rozeti olan mavi tik için kullanıcıların aylık 8 dolar ödeyeceğini açıkladığını sizlere aktarmıştık. Dün doğrulanmış hesap rozetini de içeren yeni güncellemesini yayınlayan şirket, ara seçimlere kadar doğrulanmış hesap rozetini yayına almayı erteledi. 

Bu karardan önce şirket, Twitter Blue'nun yeni sürümünü Pazartesi günü kullanıma açmayı planlıyordu. Hatta Twitter'ın paylaştığı güncelleme bilgilerine göre, şirket Cumartesi günü yeni özellikleri test etmeye başladı. Ancak test süreci ABD, Birleşik Krallık, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda ile sınırlı.  

8 Kasım'da gerçekleşmesi beklenen ABD ara seçimlerinde Temsilciler Meclisi ve Senato’nun üyeleri seçilecek. Twitter, doğrulanmış hesap rozetini yayına almayı erteleyerek olası dezenformasyon problemlerinden kaçınmak istiyor. Zira kötü niyetli kişiler, doğrulanmış rozetleri yanlış bilgi yaymak amacıyla ve önemli siyasileri taklit etmek amacıyla kullanabilir. Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ı taklit eden doğrulanmış hesapların platformdaki varlığını sürdürdüğünü düşünürsek, ABD başkanı Joe Biden'ın ya da büyük haber kuruluşlarının doğrulanmış hesaplar üzerinden taklit edilmesi mümkün. 

Elon Musk paylaştığı bir tweet ile açıkça "parodi" olduğunu belirtmeyen tüm taklitçi hesapların askıya alınacağını dile getirdi.  Musk'ın satın alması kapsamında, şirketin bankalardan 13 milyar dolar borç alması da yer alıyordu. Twitter'ın faiz ödemelerinde yılda yaklaşık 1 milyar dolar borçlu olacağını düşünürsek, platformun yoğun bir şekilde yeni gelir modellerine odaklanacağını söyleyebiliriz.  Bu yeni gelir modellerinin merkezinde ise Twitter Blue yer alıyor. Kısacası, özelliğin yayına alınması ertelense de, özellik konusunda herhangi bir geri adım atılmadığını belirtmekte fayda var. Hatta Elon Musk, yeni özellikler üzerinde çalıştıklarını da belirtiyor. Ancak bu yeni özelliklerin Twitter Blue kapsamında olup olunmayacağı şu an için bilinmiyor. 

Ayrıca Musk, Twitter'ın önümüzdeki dönemde içerik üreticilerle gelir paylaşımı konusunda YouTube'u geride bırakacağını ifade ediyor. 

Elon Musk'ın yönetimindeki Twitter, yeni gelir modellerine odaklanmanın ötesinde maliyetleri düşürebilmek adına iş gücünün neredeyse yarısını işten çıkardı. Bloomberg'ün paylaştığı bilgilere göre, toplamda 3 bin 700 kişinin işten çıkarıldığını belirtelim. İşten çıkarılanlara iyi şartlar sunulduğunu belirten Musk, Twitter'ın günde 4 milyon dolar yaktığını dile getirdi.  

Jack Dorsey, Elon Musk'ın Twitter için tek çözümün olduğunu düşünürken, Elon Musk'ın yönetimindeki Twitter'ın nasıl performans göstereceğini hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.