Küresel otonom araç pazarının 2030'a kadar yaklaşık 2 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor

Otonom araçlar temelde kısmen müdahale ederek veya hiç müdahale etmeden yolculuk yapabilme imkanı sağlıyor. Bunu da kamera, radar ve sensör gibi donanımlar ile yazılımların senkronize ederek yapıyor. 
Küresel otonom araç pazarının 2030'a kadar yaklaşık 2 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor

Otonom araçların temeli Francis Houdina adında bir elektrik mühendisinin, New York’ta radyo kontrollü aracı sürmesiyle ortaya atıldı. O sırada takvimler 1925 yılını gösteriyordu. Houdina, 14 yıl sonra New York Dünya Fuarı'nda “Futurama” adlı bir sergi gerçekleştirerek otonom araç tasarım fikrini ilk kez halka tanıttı. 

Otonom teknoloji günümüzde sınır güvenliği, keşif ve gözetleme, haberleşme, arama-kurtarma ve tarım başta olmak üzere, pek çok uygulama için entegre çözümler geliştiriyor. Bu teknoloji otonom araçlarda gündeme geldi. Otonom araçlar temelde kısmen müdahale ederek veya hiç müdahale etmeden yolculuk yapabilme imkanı sağlıyor. Lidar, sonar, GPS, odometre ve atalet gibi ölçüm birimleri kullanıyor. Temel amaç, yolcu güvenliğini artırmak, güvenli hız ve manevra kabiliyeti ile sürücülerin neden olduğu kazalar azaltmak ve yakıt verimliliği sağlamak. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.