Oyun stüdyosu Playgig 10.85 milyon dolar yatırım aldı

Platformlar arası, ücretsiz oyunlar üreten oyun stüdyosu Playgig, yeni bir çapraz oyun platformu inşa etmek üzere 10.85 milyon dolar tohum yatırımı aldı.
Oyun stüdyosu Playgig 10.85 milyon dolar yatırım aldı

Oyun stüdyosu Playgig, yeni bir çapraz oyun platformu inşa etmek üzere 10.85 milyon dolar tohum yatırımı aldı. March Gaming'in liderliği üstlendiği yatırım turuna Güney Koreli Paramark, Birleşik Krallık'tan Aream ve LGBTQIA+ yatırım sendikası Gaingels katıldı. 

Şirket yatırımı, ekibe yeni yetenekler kazandırmak için kullanacak. Playgig'in ekibinde şu anda 40 geliştirici bulunuyor. Şirketin mühendislikten operasyona pek çok açık pozisyonu mevcut. 

Girişimin faaliyet alanı 

Playgig, eski Riot Games yöneticisi Bruno Schirch tarafından kuruldu. Şirket, Schirch'in yanı sıra League of Legends, Call of Duty, Dungeons & Dragons, Apex Legends ve Tony Hawk gibi dünyanın en başarılı oyunlarından bazılarını geliştiren, büyüten ve işleten kanıtlanmış sicile sahip kıdemli yönetici ekibiyle de dikkat çekiyor. 

Şirket, platformlar arası, ücretsiz oyunlar üretiyor. Üretilen oyunların geniş bir oyuncu kitlesi tarafından erişebilir olması dikkate alınıyor. Şirketin hedefi, yüksek etkileşime sahip çok oyunculu (multi-player) oyunlar üretmek ve bunları küresel çapta bir oyuncu kitlesine sunmak. 

Bu bağlamda oyun stüdyosunun ürettiği ilk işi Mystic Kingdoms'dan bahsetmekte fayda var. Gizemli bir ekipçe savaş oyunu olan Mystic Kingdoms, şu anda yüzlerce oyuncu tarafından test ediliyor. 2023'ün ilk aylarında alpha sürümünü açmayı planlıyor. 

Eğer pre-alpha piyasaya sürülünce oyunu test etmek isterseniz, şirketin sitesi Playgig.com üzerinden kayıt olabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.