Meta, yeni sanal gerçeklik gözlüğünü önümüzdeki yıl tanıtacak

Meta, yılın 3. finansal çeyreği ile ilgili yaptığı açıklamalarda yeni bir sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığını duyurdu.
Meta, yeni sanal gerçeklik gözlüğünü önümüzdeki yıl tanıtacak

Quest 2 modeli ile birlikte sanal gözlük pazarında önemli bir başarı yakalayan Meta, yılın 3. finansal çeyreği ile ilgili yaptığı açıklamalarda yeni bir sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığını duyurdu. Hatırlatmak gerekirse Meta, yaklaşık 1 hafta önce Quest Pro isimli yeni bir sanal gerçeklik gözlüğünü satışa da sundu.

Quest Pro modeli Quest 2'den farklı olarak iş dünyası için kullanıma sunuldu. Yüksek bir fiyat etiketi ile karşımıza çıkan Quest Pro, daha çok iş dünyasındaki profesyonelleri hedefliyor. Quest Pro modelinin fiyatı ise 1499 dolar. Karşılaştırmak gerekirse Quest 2 modeli 399 dolarlık bir fiyat etiketi ile karşımıza çıkmıştı.

Kısa süre önce ise global olarak zamlanan Quest 2 modelinin fiyatı 499 dolar oldu. Meta tarafından geliştirilen yeni sanal gerçeklik gözlüğü ile ilgili detaylar paylaşılmasa da söz konusu gözlüğün Quest 2 modelinin yeni nesil versiyonu olacağını biliyoruz.

Metaverse ve eğlence odaklı bir kullanım sunacak olan yeni sanal gerçeklik gözlüğü, Quest Pro modeli gibi iş dünyasına ulaşmayı hedeflemiyor. Bu nedenle yeni sanal gerçeklik gözlüğünün fiyatının Quest 2 modelinin fiyatına daha yakın olması sürpriz olmayacaktır.

Meta tarafından yapılan açıklamalara göre geliştirilmeye başlanan sanal gerçeklik gözlüğü, 2023 yılında satışa sunulacak. Meta'nın metaverse ve sanal gerçeklik odaklı çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini de hatırlatalım. Bu çalışmaların ne kadar başarılı olduğu ise büyük bir soru işareti.

Meta, yılın 3. çeyreği ile ilgili finansal sonuçlarını açıklarken metaverse yatırımlarından son çeyrekte 3 milyar dolar zarar ettiğini de duyurdu. Meta Horizon Worlds'ün yaklaşık 100 bin aylık aktif kullanıcı kaybettiğini de geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Meta'nın metaverse ile ilgili çalışmaları şu an için pek iyi gitmiyor gibi görünüyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.