CEECAT Capital, CEECAT Fund II'yi 154 milyon euro ile tamamladı

Son olarak geçtiğimiz Haziran ayında Param'ın 200 milyon dolar değerleme üstünden aldığı yatırıma katılan CEECAT Capital, CEECAT Fund II isimli fonunu tamamladığını duyurdu.
CEECAT Capital, CEECAT Fund II'yi 154 milyon euro ile tamamladı

Ülkemizde de çeşitli yatırımları bulunan CEECAT Capital'ın yatırımlarını geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Son olarak geçtiğimiz Haziran ayında Param'ın 200 milyon dolar değerleme üstünden aldığı yatırıma katılan CEECAT Capital, CEECAT Fund II isimli fonunu tamamladığını duyurdu.

CEECAT Capital tarafından aktarılan bilgilere göre CEECAT Fund II'nin son kapanışı 154 milyon euro ile birlikte tamamlandı. İlk olarak 2021 yılında karşımıza çıkan CEECAT Fund II, 6 farklı bölgede 74 milyon euroluk yatırım yapma hedefi ile birlikte yola çıktı.

Hedefini neredeyse iki kat aşan CEECAT Fund II, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan ve Türkiye'de çeşitli yatırımlar gerçekleştirdi. CEECAT Fund II, üretim, iş hizmetleri, sağlık, teknoloji ve otomasyon alanlarında hizmet sunan küçük ve orta ölçekli girişimlere yatırımlar gerçekleştirdi.

CEECAT Capital'ın ülkemizdeki yatırımları arasında ise Evam, Aygün Cerrahi Aletler, AKG Gazbeton, Anadolu Hastaneleri, Cevher Group, Penkon Gıda ve Param şirketleri yer alıyor. CEECAT Capital'ın ülkemizde yaptığı pek çok yatırımdan exit gerçekleştirdiğini de ayrıca ekleyelim.

Lüksemburg merkezli olarak kurulan CEECAT Capital'ın 2005 yılından bu yana Avrupa bölgesinde yatırımlar gerçekleştirdiğini de ekleyelim. Lüksemburg'un yanı sıra Londra, Bükreş, Belgrad ve İstanbul'da da ofislere sahip olan CEECAT Capital'ın ana hedefleri arasında Avrupa pazarında büyüyebilecek girişimlere yatırım yapmak yer alıyor.

CEECAT Fund II'nin tamamlanmasının CEECAT Capital için bir dönüm noktası olduğunu belirten CEECAT Capital partneri ve CIO'su Anthony Stalker, büyümenin sermaye gerektirdiğini ve fonlarının Güneydoğu Avrupa bölgesindeki girişimlerin potansiyellerine ulaşmasına yardımcı olmada önemli bir rol oynayacağına inandıklarını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.