Apple GMY'si Greg Joswiak: "Metaverse asla kullanmayacağım bir kelimedir." 

Greg Joswiak "Metaverse asla kullanmayacağım bir kelimedir" dedi. Joswiak'ın bu tutumu, Tim Cook'un "ortalama bir insanın metaverse'ün ne olduğunu bilmediği için Apple'ın bu terimi kullanmaktan kaçındığı" açıklamasını destekliyor.
Apple GMY'si Greg Joswiak:

Hatırlarsanız, Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Temmuz ayında şirket içi toplantı sırasında, Apple ve Meta'nın, metaverse inşa etmek için çok derin ve felsefi bir rekabet içinde olduğuna inandığını söylemişti

Apple'ın küresel pazarlamadan sorumlu GMY'si Greg Joswiak ve Apple’ın Yazılımdan sorumlu GMY'si Craig Federighi WSJ Tech Live programına konuk oldu. Joanna Stern, ikiliye karma gerçeklik gözlüğünün detaylarını ve metaverse tanımlarını sordu.  Bunun üzerine Greg Joswiak "Metaverse asla kullanmayacağım bir kelimedir" dedi. Bu noktada Joswiak'ın Metaverse'ü sahiplenmek adına marka kimliğini değiştiren Meta'ya gönderme yaptığını söyleyebiliriz.

Apple CEO'su Tim Cook da Hollandalı medya kuruluşu Bright ile Ekim başında gerçekleştirdiği röportajda benzer bir tutum benimsemişti.  Bilhassa artırılmış gerçekliğin odak noktası olduğu röportajda Cook, ortalama bir insanın metaverse'ün ne olduğunu bilmediği için Apple'ın bu terimi kullanmaktan kaçındığını söyledi.

Tim Cook, her zaman insanların bir şeyin ne olduğunu anlamasının önemli olduğunu düşündüğünü; ortalama bir insanın metaverse'ün ne olduğunu söyleyebileceğinden gerçekten emin olmadığını belirtti.

Bunun üzerine Zuckerberg, Meta Connect konferansı sürecinde verdiği bir röportajda ayrıca Metaverse'ün açık bir platform olması gerektiğini vurgulayarak Apple'ın kapalı ekosistemini eleştirmişti. Şirket, Metaverse vizyonunu hayata geçirmek için Microsoft, Autodesk ve Accenture ile iş ortaklıkları yapıyor. 

Meta ve Apple rekabeti, kullanıcıların daha kapsamlı sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik başlıklarına kavuşmasını sağlayabilir. Apple'ın karma gerçeklik başlığının 2023'ün Ocak ayında yıl kullanıcılar ile buluşması planlanıyor. Meta da yeni sanal gerçeklik gözlüğünü önümüzdeki yıl tanıtacak

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.