YouTube'un yeni tasarımında öne çıkan 3 özellik: Ambient Mode, Pinch to Zoom ve Precise Seeking

YouTube UX Direktörü Nate Koechley, paylaştığı bir gönderi ile YouTube'un karanlık moda getirdiği yeni yaklaşım Ambient Mode, yakınlaştırma özelliği Pinch to Zoom, video içi arama özelliği Precise Seeking'i tanıttı.
YouTube'un yeni tasarımında öne çıkan 3 özellik: Ambient Mode, Pinch to Zoom ve Precise Seeking

YouTube paylaştığı bir blog gönderisiyle yeni tasarım değişikliklerini duyurdu. YouTube UX Direktörü Nate Koechley'nin kaleme aldığı gönderide, şirketin karanlık moda getirdiği yeni yaklaşım Ambient Mode, yakınlaştırma özelliği Pinch to Zoom, video geri alma özelliği Precise Seeking detaylı bir şekilde aktarılıyor. 

Ambient Mode

Yeni tasarımda canlı renkleri önceliklendiren YouTube Karanlık modda da bu yaklaşımı ortam modu (Ambient Mode) ile destekliyor. Özellik dinamik renk örneklemesi kullanarak arka plan renginin videoyla eşleşmesini sağlıyor. Böylece kullanıcıların geceleri ekrana odaklanması kolaylaşıyor. Kullanıcı deneyimi açsından baktığımızda ise uygulamanın daha sürükleyici bir deneyim ile karşımıza çıktığını söylememiz mümkün.

Bu arada YouTube, renklerin daha fazla öne çıkabilmesi için karanlık modunu daha da koyu bir hale getirdiğini belirtiyor. 

Pinch to Zoom

Yeni yakınlaştırma özelliği "Pinch to Zoom" ise videoları izlerken, istediğiniz bir bölümü yakınlaştırmanızı sağlıyor. Bu özelliği kullandığınızda ekran yakınlaştırdığını karede kalıyor. Özellik, YouTube'u daha çok eğitim videoları için tercih edenlerin sevebileceği bir yenilik olarak konumlanıyor. Pinch to Zoom'u kullanabilmeniz için videonun tam ekran olması gerektiğini belirtelim. Özellik, iOS ve Android sürümlerinde yayına alındı. 

Precise seeking

Precise Seeking  özelliği ise videoları belli bir kısmına erişmek üzere geri ya da ileri sarmanıza olanak tanıyor. İlerleme çubuğunun altında beliren kareler arasında gezinerek, video içerikte aradığınız görüntüye veya ana ulaşmak Bununla beraber kullanıcıların kareler arasında gezindiği sırada video duruyor. Böylece video içi arama deneyimi çok daha kolay bir hal alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.