Aralık ayında Japonya operasyonunu başlatacak olan Pubinno'nun son dönemde öne çıkan verileri

Pandemi döneminde yüzde 400 büyüyen Pubinno, İspanya'dan sonra Japonya operasyonunu da aralık ayında başlatıyor. Şirketin son yatırım turu da kapanmak üzere.
Aralık ayında Japonya operasyonunu başlatacak olan Pubinno'nun son dönemde öne çıkan verileri

2015 yılında Can Algül ve Necdet Alpmen tarafından kurulan Pubinno, son olarak yapay zeka aracılığıyla fıçı bira hatlarını kendi kendine temizleyen ürünü Smart Clean ile gündemimizdeydi. Şirket, o günden bugüne geçirdiği süreçteki verilerini bizlerle paylaştı.

Webrazzi okuyucuları yakından tanısa da bilmeyenler için Pubinno'yu bir kere daha hatırlatalım. Merkez ofisi ABD’de, operasyon merkezi ise İstanbul’da bulunan Pubinno, dünyaya mükemmel fıçı bira içirme vizyonuyla faaliyetlerine devam ediyor. Pubinno "Biranın İnterneti"ni örerken, yolculuğun her adımında akıllı çözümleri ve teknolojisiyle, fıçı bira ekosistemindeki tüm paydaşların fıçı bira operasyonlarını daha verimli yönetmelerine destek oluyor.

Pandemide yüzde 400 büyüdü

Pubinno'nun VP of Product & Marketing'i Volkan Doğan'dan aldığımız bilgilere göre şirket, pandeminin en derinden etkilediği kafe, bar ve restoran sektöründe faaliyet göstermelerine rağmen endüstrinin dijitalleşmeye olan ilgisiyle pandemi döneminde yüzde 400 büyüdü. Hem Türkiye hem de global pazarlarda büyümeye devam ettiklerini belirten Doğan, yeni pazarlara girdikçe yetişmiş insan kaynağına olan ihtiyaçlarının yurt içi ve yurt dışında arttığını da açıkladı.

İspanya'dan sonra Japonya operasyonunu da başlatıyor

Geçtiğimiz temmuz ayında İspanya ofisini açan Pubinno, aralık ayı itibarıyla Japonya operasyonlarını da başlatacak. Önümüzdeki dönemde, pazar bölgelerinde yerel ekipler ve ofisler kurmaya devam edecek olan şirket, dünya bira pazarındaki en büyük 15 bira markasının 5’iyle çalıştıklarının altını çiziyor. Tüm dünyada 3 kıtada 50’den fazla şehirde 2 bin barda Pubinno teknolojileri kullanılıyor. Pubinno, bugüne kadar toplamda 40 milyon bardağın üzerinde mükemmel bira servis ederken 500 milyon litrenin üzerinde su tasarrufu gerçekleştirdi ve an itibarıyla günde 40 bin litre yani yaklaşık olarak 120 bin bardak bira servis ediyor.

Yeni bir yatırım turu kapanmak üzere

Pubinno'nun bu sene The Europas’de de finale kaldığını belirtelim. Şirketin, İngiltere ve Silikon Vadisi’nden yatırımcıların da katıldığı Seri Z yatırım turunu kapatmak üzere olduğu da bizimle paylaşılan bilgiler arasında. 

Pubinno'nun yeni ürünü: Selections Map

Şirket, ayrıca son dönemde Selections Map adlı bir ürünü de yayına aldı. Selections Map, kaliteli fıçı bira noktalarını gösteriyor. Bu haritaki her lokasyon Pubinno kullanıcısı, fakat tüm Pubinno noktaları haritaya alınmıyor. Haritada yer almak için bira kalitesine dair anlık olarak 10'dan fazla parametrenin ölçülmesi gerekiyor. Bu kriterleri karşılayan işletmeler haritada yer alabiliyor.

Selections Map'teki noktalar anlık olarak Pubinno'nun kalite algoritmalarına göre güncelleniyor, yani sabit bir harita değil. Örneğin; bira sıcaklığı yükseldiği, hat bakımları yapılmadığı ya da fıçı taze olmadığında işletmeler otomatik olarak haritadan çıkartılıyor. Selections Map'te ileride bira kalitesine dair verilerin de gösterilmesi, ayrıca haritayı bir uygulamaya çevirmek de planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.