Otonom sürüş teknolojilerine odaklanan yerli girişim Leo Drive, tohum yatırım aldı

Otonom sürüş teknolojileri üzerinde çalışan yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan Leo Drive, tohum yatırım aldığını duyurdu.
Otonom sürüş teknolojilerine odaklanan yerli girişim Leo Drive, tohum yatırım aldı

Otomotiv dünyasının geleceği olarak görülen otonom sürüş teknolojilerine odaklanan girişimler yatırımlar almaya devam ediyor. Otonom sürüş teknolojileri üzerinde çalışan yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan Leo Drive, tohum yatırım aldığını duyurdu.

Leo Drive tarafından aktarılan bilgilere göre girişimin tohum yatırımı, Japonya merkezli otomotiv şirketi TIER IV'dan geldi. Leo Drive ve TIER IV arasında yapılan yatırım anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Edindiğimiz bilgilere göre Leo Drive ve TIER IV uzun zamandır iş birliği içinde çalışıyor. Gerçekleşen yatırımla birlikte iki firma arasındaki iş birliği bir sonraki seviyeye de taşınmış oldu. Otonom sürüş teknolojileri özelinde hem yazılım hem de donanım çözümleri üreten Leo Drive, 2015 yılında Armağan Arslan ve Samet Kütük tarafından İstanbul'da kuruldu. 

Leo Drive, araç üreticilerinin otonom teknolojileri hızlı ve maliyet etkin şekilde platformlarına adapte edebilmesini sağlamasının yanı sıra açık kaynak dostu yaklaşım ile otonom sürüş teknolojisi geliştirme metodolojisinin iyileştirilmesine de katkıda bulunuyor.

Leo Drive tarafından aktarılan bilgilere göre alınan tohum yatırım, şirketin gelecek projeler için bant genişliğini artırmak, proje geliştirme ekibini büyütmek ve ürün ekibi oluşturmak için kullanılacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.