Dijital sağlık girişimi Rhino Health, 6,7 milyon dolar tohum yatırım aldı

Rhino Health, sağlık alanında araştırma yapan kişi ve kuruluşlarla birlikte çalışıyor. Şirket, veri görselleştirme ve analiz için özel olarak oluşturulan self servis veri modelleri olarak tanımlanan veri kümelerine erişmelerini sağlıyor.
Dijital sağlık girişimi Rhino Health, 6,7 milyon dolar tohum yatırım aldı

Dijital sağlık girişimi Rhino Health, 6,7 milyon dolar tohum yatırım aldı. Tohum yatırım turuna Fusion Fund ve LionBird Ventures liderlik etti. ABD merkezli şirketin yatırım turuna Qiming Venture Partners, Maccabi Health Services ve Arkin Holdings katıldı. Rhino Health'in toplam yatırım miktarı ise 11,7 milyon dolara çıktı. 

2020 yılında Ittai Dayan ve Yuval Baror tarafından kurulan Rhino Health, sağlık alanında araştırma yapan kişi ve kuruluşlarla birlikte çalışıyor. Şirket, veri görselleştirme ve analiz için özel olarak oluşturulan self servis veri modelleri olarak tanımlanan veri kümelerine erişmelerini sağlıyor. Bir taraftan operasyonel ve klinik içgörülerin bulunmasını yardımcı oluyor. Bunu yaparken hasta verilerinin gizliliğini güvence altına alıyor. Rhino Health'in bu alanda geliştirdiği platform; nöroloji, onkoloji, pediatri ve radyoloji dahil olmak üzere çeşitli alanlarda kullanılıyor.

Klinik araştırma yeni ilaç keşfi, tıbbi cihaz ya da tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi aşamasında kritik bir noktaya konumlanıyor. Klinik araştırmanın başarısı, kaliteli veri varlığıyla doğrudan ilişkili olduğu özellikle Covid-19 salgınında iyice anlaşıldı. Sağlık alanında veri üzerine teknoloji üreten girişimler de dikkat çekmeye başladı. 

Geçen Mayıs ayında sağlık verisi alanına odaklanan uMotif, 25,5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 2012 yılında kurulan Londra merkezli şirket, klinik deney ve araştırmalara odaklanıyor. uMotif, gerçek zamanlı ve doğrudan hastadan veri toplamayı optimize etmek için yazılım üretiyor. Bruce Hellman ve Ben James tarafından kurulan şirket, klinik deneylerdeki veri kalitesini artırmak için gelişmiş hasta değerlendirme raporları hazırlıyor. uMotif'in ürettiği yazılım, şu anda 30 ülkede kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.