Klinik deney alanına odaklanan dijital sağlık girişimi uMotif 25,5 milyon dolar yatırım aldı

2012 yılında kurulan Londra merkezli şirket, klinik deney ve araştırmalara odaklanıyor. uMotif, gerçek zamanlı ve doğrudan hastadan veri toplamayı optimize etmek için yazılım üretiyor.
Klinik deney alanına odaklanan dijital sağlık girişimi uMotif 25,5 milyon dolar yatırım aldı

Dijital sağlık girişimi uMotif, 25,5 milyon dolar yatırım aldı. 25,5 milyon dolarlık yatırım turu, Athyrium Capital Management tarafından yönetildi. Yeni gelen yatırım, şirketin diğer ülkelerdeki faaliyetlerini genişletmek için kullanılacak. 

2012 yılında kurulan Londra merkezli şirket, klinik deney ve araştırmalara odaklanıyor. uMotif, gerçek zamanlı ve doğrudan hastadan veri toplamayı optimize etmek için yazılım üretiyor. Bruce Hellman ve Ben James tarafından kurulan şirket, klinik deneylerdeki veri kalitesini artırmak için gelişmiş hasta değerlendirme raporları hazırlıyor. uMotif'in ürettiği yazılım, şu anda 30 ülkede kullanılıyor. 

Covid-19 dönüm noktası oldu

Covid-19 pandemisi klinik araştırma, tıbbi bilgi elde etmeyi amaçlayan bilimsel çalışma olarak tanımlanan klinik araştırmayı önemli hale getirdi. Özellikle yeni ilaç keşfi, tıbbi cihaz ya da tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinde oldukça kritik bir aşama olduğu bir kez daha anlaşıldı.

Bu ayın başında klinik araştırmalara odaklanan sağlık girişimi Curebase, 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Curebase, merkezi olmayan klinik deneyleri yönetmek için yazılım ve operasyon desteği sunuyor. Bu deneylere katılmak isteyen hastaların deneyleri bulup kayıt yaptırmasına, onay formlarını imzalamasına yardım ediyor. Nisan ayında Reify Health, 220 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini yaklaşık 5 milyar dolara çıkardı. 

Geçen Ekim ayında dijital klinik deney platformu Medable'ın 304 milyon dolar yatırım aldığını yazmıştık. Blackstone Growth, Tiger Global ve GSR girişimlerinin liderliğindeki yatırıma Sapphire Ventures ve WTI da katılmıştı. Bu yatırımla şirketin değerlemesi 2,1 milyar dolar olurken şimdiye kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 521 milyon dolara çıkmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.