Akıl sağlığı hastalıklarına odaklanan Mindful Care 7 milyon dolar yatırım aldı

Yüz yüze, evde bakım ve online terapi hizmeti sunan Mindful Care, 2018 yılında psikiyatrist Tamir Aldad tarafından kuruldu. Şirketin amacı, terapi hizmetlerini uygun fiyatlı ve erişilebilir kılmak.
Akıl sağlığı hastalıklarına odaklanan Mindful Care 7 milyon dolar yatırım aldı

Akıl ve ruh sağlığı hastalıklarına odaklanan Mindful Care 7 milyon dolar yatırım aldı. 7 milyon dolarlık yatırım turuna Sopris Capital liderlik etti. University of Chicago, the Caruso Foundation and the Venkon Group yatırım turunun diğer katılımcıları arasındaydı. ABD merkezli şirket, yeni gelen yatırımı bağımlılık tedavisi programı başlatmak için kullanacağını açıkladı. 

Yüz yüze, evde bakım ve online terapi hizmeti sunan Mindful Care, 2018 yılında psikiyatrist Tamir Aldad tarafından kuruldu. Şirketin amacı, terapi hizmetlerini uygun fiyatlı ve erişilebilir kılmak. Şirketin geliştirdiği GeneSight adli yazılım sayesinde bir hastanın vücudunun potansiyel bir antidepresana nasıl tepki verebileceğini gösteriyor. Mindful Care, acil müdahale gerektiren hastalara da bakım ve tedavi hizmeti veriyor.

Ruh sağlığı alanında çalışan dijital sağlık girişimlerine yapılan yatırımlar dikkat çekici biçimde artmaya başladı. Ekim ayının başında bu alana odaklanan girişimlerin yatırım haberleri gündeme geldi. Sağlık girişimi Grow Therapy 75 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 75 milyon dolarlık yatırım turu, Tur, TCV ve Transformation Capital tarafından yönetildi. Diğer yatırımcılar arasında SignalFire ve SVB vardı. ABD merkezli şirket yeni gelen yatırımı dahil olduğu sağlık sigortası kapsamını ve ekibi genişletmek için kullanacak.

Tıp alanında çalışan üç girişimci Manoj Kanagaraj, Jake Cooper and Alan Ni tarafından kurulan şirket, terapistlerle danışanları bir araya getiriyor. Üç girişimci şirketi 2020 yılında kurdu. Herkesin terapiye gitme ve terapi alma fırsatı olması gerektiğine inanan Grow, hastalara uygun fiyatlı yüz yüze ya da online terapi sunuyor. Böylece terapistlerin de daha fazla kişiye ulaşmasını sağlıyor. Şu an ABD'nin 13 eyaletinde faaliyet gösteren şirket, önümüzdeki dönemde bu sayıyı 50'ye çıkarmayı hedefliyor.

Bir diğeri ise davranışsal sağlığa odaklanan Alleva idi. Şirket, 12 milyon dolar yatırım aldı. Davranışsal sağlık terimi bir kişinin zihinsel iyiliği ile ilgili davranışların, duyguların ve biyolojinin bilimsel çalışması olarak tanımlanıyor. Matt Stevens, Michael McAlpin ve Steven McCall tarafından kurulan şirket, davranışsal sağlık sağlayıcıları ve uygulamalarına elektronik sağlık kaydı (EHR) sunuyor. 2017 yılında ABD'de faaliyete geçen Alleva, geliştirdiği yazılımlar sayesinde raporlama, iş akışının düzenli ilerlemesini sağlıyor.  düzenliyor. Veriye dayalı analizler yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.