Akıl sağlığı hastalıklarına odaklanan sağlık girişimi Grow Therapy 75 milyon dolar yatırım aldı

Tıp alanında çalışan üç girişimci Manoj Kanagaraj, Jake Cooper and Alan Ni tarafından kurulan şirket, terapistlerle danışanları bir araya getiriyor. Üç girişimci şirketi 2020 yılında kurdu.
Akıl sağlığı hastalıklarına odaklanan sağlık girişimi Grow Therapy 75 milyon dolar yatırım aldı

Akıl sağlığı hastalıklarına odaklanan sağlık girişimi Grow Therapy 75 milyon dolar yatırım aldı. 75 milyon dolarlık yatırım turu, Tur, TCV ve Transformation Capital tarafından yönetildi. Diğer yatırımcılar arasında SignalFire ve SVB vardı. ABD merkezli şirket yeni gelen yatırımı dahil olduğu sağlık sigortası kapsamını ve ekibi genişletmek için kullanacak. 

Tıp alanında çalışan üç girişimci Manoj Kanagaraj, Jake Cooper and Alan Ni tarafından kurulan şirket, terapistlerle danışanları bir araya getiriyor. Üç girişimci şirketi 2020 yılında kurdu. Herkesin terapiye gitme ve terapi alma fırsatı olması gerektiğine inanan Grow, hastalara uygun fiyatlı yüz yüze ya da online terapi sunuyor. Böylece terapistlerin de daha fazla kişiye ulaşmasını sağlıyor. Şu an ABD'nin 13 eyaletinde faaliyet gösteren şirket, önümüzdeki dönemde bu sayıyı 50'ye çıkarmayı hedefliyor. 

Ruh sağlığı alanında çalışan dijital sağlık girişimlerine yapılan yatırımlar dikkat çekici biçimde artmaya başladı. Geçen hafta yaşlı bireylerin ruh sağlığı hastalıklarına odaklanan Rippl Care, 32 milyon dolar tohum yatırım aldığını duyurdu. ABD merkezli Rippl'ın tohum yatırım turu, ARCH Venture Partners ve General Catalyst liderliğinde gerçekleşti. Tura GV, F-Prime Capital ve Mass General Brigham Ventures da katıldı.

Demans ve diğer bilişsel rahatsızlıkları odaklanan şirket, kullanıcıların uzaktan 7/24 kişiselleştirilmiş bakım ve tedaviye ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor. Şirketin amacı yaşlı bireylerin uygun maliyetli tedaviye ulaşmasını sağlamak. Starbucks'ın eski EMEA Başkanı Kris Engskov tarafından kurulan şirket, bu yıl Seattle'da pilot programlar başlatacak ve 2023'te ise ABD'nin diğer eyaletlerinde hizmet sunmayı hedefliyor. Ayrıca bu alanda faaliyet gösterecek bir akademi kurmaya hazırlana Rippl, üniversitelerle iş birliği yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.