Intel, sürücüsüz araç geliştirme birimi Mobileye'yi halka arz etmek için başvuruda bulundu

Intel, halka arz sonrasında 2017 yılında15,3 milyar dolara satın aldığı Mobileye’ın çoğunluk hissedarı olmaya devam edecek. Mobiliye'nin halka arz ile birlikte piyasa değerinin 50 milyar doların üzerinde olmasını bekliyor.
Intel, sürücüsüz araç geliştirme birimi Mobileye'yi halka arz etmek için başvuruda bulundu

Intel, sürücüsüz araç geliştirme birimi Mobileye'yi halka arz etmek için başvuruda bulundu. Intel, halka arz sonrasında 2017 yılında15,3 milyar dolara satın aldığı Mobileye’ın çoğunluk hissedarı olmaya devam edecek. Şirket, Mobileye’ın hisselerini borsada listeleyerek Intel’in hissedarları için daha fazla değer elde etmeyi hedefliyor. Mobiliye'nin halka arz ile birlikte piyasa değerinin 50 milyar doların üzerinde olmasını bekliyor.

1999 yılında Amnon Shashua ve Ziv Aviram tarafından kurulan Mobileye, BMW, Nissan, Volkswagen gibi 25 otomobil üreticisine ileri sürücü destek sistemi (ADAS) sağlıyor. Yani araçların otonom bir şekilde seyretmesine ve çarpışma uyarıları vermesine yardımcı olacak sistemler üretiyor. İsrail'de faaliyet gösteren şirket, 14 bin çalışanı ile ülkenin teknoloji sektöründeki en büyük işvereni olma özelliği taşıyor. Bir taraftan otonom paylaşımlı yolculuk ve teslimat hizmeti üzerinde çalışıyor. Mobileye, bu yıl içinde Almanya'da bir robotaksi hizmet birimi kurmayı hedefliyor. Şirket, şu anda New York'ta otonom araçlarını test ediyor. 

Intel yaptığı birleşme satın almalarla dikkat çekiyor. Geçen Şubat ayında Tower Semiconductor'ı 5,4 milyar dolara satın aldığını duyurdu. 1993 yılında kurulan Tower Semiconductor, çip sektörünün köklü firmaları arasında yer alıyor. Müşterileri tarafından tasarlanan çiplere onlara özel olarak üreten bir iş modeline sahip olan Tower Semiconductor, geçtiğimiz yıllarda otomotiv, sağlık teknolojileri ve havacılık gibi sektörlerden pek çok marka için çip üretimi gerçekleştirdi.

Ayrıca Intel, Ocak ayında 20 milyar dolarlık yatırımla Ohio'da işlemci fabrikası kuracağı haberiyle gündeme gelmişti. Şirketin ABD'nin Ohio eyaletinde yeni bir çip / işlemci fabrikası kurmaya hazırlandığı ve söz konusu çip / işlemci fabrikası için en az 20 milyar dolarlık yatırım gerçekeleştireceği açıklanmıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.