Yerli mobil oyun girişimi Magic Games, 5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Magic Games tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 5 milyon dolar yatırım aldı. Magic Games'in 5 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Makers Fund liderliğinde gerçekleşti.
Yerli mobil oyun girişimi Magic Games, 5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Ülkemizdeki girişim ekosisteminin en önemli alanlarından biri haline gelen mobil oyun girişimleri, yatırımlar almaya devam ediyor. Bugün edindiğimiz bilgilere göre mobil oyunlar geliştirme hedefi ile kurulan Magic Games, tohum yatırım aldı.

Magic Games tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 5 milyon dolar yatırım aldı. Magic Games'in 5 milyon dolarlık tohum yatırım turu, Makers Fund liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Makers Fund haricinde ise Hummingbird Ventures'tan Fırat İleri de katıldı.

Daha önce Peak'te çalışmış deneyimli bir ekip tarafından kurulan Magic Games, aldığı yeni yatırımı ekibini büyütmek ve Avrupa'da ikinci bir ofis açmak için kullanacak. Çağrı Öztürk, Rüya Çelikcan ve Mert Kasar tarafından İstanbul'da kurulan Magic Games, sosyal özellikleri ile ön plana çıkan online bulmaca oyunları geliştirmeyi hedefliyor. Magic Games kurucu ekibinin daha önce Toy Blast, Toon Blast ve Star Blast gibi başarılı oyunlarda çalıştıklarını da ekleyelim.

Ortak oyun deneyimini derinleştirmenin ve zenginleştirmenin anahtarının sosyal etkileşimler olduğu inancı üzerine inşa edildiklerini belirten Magic Games kurucu ortağı ve CEO'su Çağrı Öztürk, herkesin keyif alabileceği çok oyunculu oyunlar oluşturmaya çalıştıklarını da dile getirdi.

Çağrı ve ekibinin daha önce dünya standartlarında oyunlar ürettiğini belirten Makers Fund'dan Curtis Urbanowicz, casual oyun pazarının Magic Games'in getireceği yeni soluğu çok seveceğine inandıklarını da aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.