Elektrikli scooter paylaşım girişimi Bird; Almanya, İsveç ve Norveç pazarlarından tamamen çıkacağını açıkladı

Bird'ün amacı uzun vadede karlılık sağlayacak pazarlara odaklanmak.
Elektrikli scooter paylaşım girişimi Bird; Almanya, İsveç ve Norveç pazarlarından tamamen çıkacağını açıkladı

Elektrikli scooter paylaşım girişimi Bird; Almanya, İsveç ve Norveç pazarlarından tamamen çıkacağını açıkladı. Ayrıca ABD ve İsrail'de yer alan araç arzının az ve aşırı kalabalık olan bölgelerde faaliyetlerini sonlandıracağını söyledi. Bird'ün amacı uzun vadede karlılık sağlayacak pazarlara odaklanmak. Los Angels merkezli şirketin yapılandırma kararı çalışanlarının yüzde 23'ünü işten çıkarmasından dört ay sonra geldi. 

Dünya genelinde 450 şehirde faaliyet gösteren Bird, uluslararası pazara 2018 yılında Fransa'nın başkenti Paris ve İsrail'in başkenti Tel Aviv'de başlattığı pilot uygulamalarıyla adım atmıştı. Geçen Haziran ayında ise hisse fiyatı çok düşük olduğu için New York Menkul Kıymetler Borsası'ndan uyarı almıştı. 2022 için ilk mali üç aylık kazançlarını bildirdiği Mayıs ayının ortasından bu yana hisse başına 1 doların altında kalmıştı.

Geçen Ocak ayında ABD'deki ikinci en büyük araç üreticisi Ford'un sahip olduğu e-scooter girişimi Spin de ABD ve Avrupa'daki faaliyetlerini kısmi olarak durdurma kararı aldığını duyuran şirketler arasında yer alıyor. Spin, ABD, Kanada ve Birleşik Krallık'taki pazarlara odaklanacağını söyledi

Bu karardan üç ay sonra Berlin merkezli elektrikli scooter girişimi Tier Mobility'i tarafından satın aldı. Anlaşmanın finansal detayları açıklanmadı. Bu kapsamda Tier, Spin'in e-bisiklet ve e-scooter'dan oluşan 50 bin araçlık filosunun tamamını alacağı açıklandı. Şirketin öncelikli hedefi filoyu genişletmek. 50 binlik araç kapasitesini 500 bine çıkarmayı planlandığı belirtildi.. Aynı zamanda bu satın almayla birlikte Tier'e 21 ülkede 520'den fazla şehirde faaliyet göstermeye başlayacağı söylendi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.