Soğutma kuleleri için fan kanatları üreten GT Karbon, Arz Portföy’den 4 milyon euro yatırım aldı

Enerji tüketimi yüksek sanayi tesislerinin soğutma kulelerinde kullanılan aksiyel fanlar için minimum yüzde 30 enerji tasarrufu sağlayan kanatlar üreten GT Karbon, Arz Portföy'den 4 milyon euro yatırım aldı.
Soğutma kuleleri için fan kanatları üreten GT Karbon, Arz Portföy’den 4 milyon euro yatırım aldı

Arz Portföy 3. Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, aksiyel fan üreticisi GT Karbon’a 4 milyon euro yatırım yaptı. Yatırıma ilişkin ayrıntıları paylaşan GT Karbon İzleme Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Tosun, tasarımı ve üretimi kendilerine ait olan GT aksiyel fiber fan kanatlarının, Türkiye’nin önde gelen tesislerinde yüzde 30’un üzerinde enerji verimliliği sağladığını belirtti.

Savaş Tosun, Arz Portföy’den aldıkları yatırımla Türkiye’nin enerjiye dayalı cari açığının azaltılmasına çok daha güçlü bir biçimde katkıda bulunacaklarına inandıklarını söyledi.

Aksiyel fan kanatları, enerji tüketimi 1000 TEP (ton eşdeğer petrol) ve üzerinde olan, enerji, demir çelik, petro kimya, tekstil ve gıda gibi sektörlerde faaliyet gösteren pek çok sanayi kuruluşu tarafından kullanılıyor. Arkasında 30 yıllık deneyim barındıran aksiyel fan kanatları, kapsamlı Ar-Ge çalışmaları sonucunda oluşturulan tasarımlar ışığında karbon fiberden üretiliyor. Aerodinamik özellikleriyle küresel rakiplerinden ayrılan, dayanım ömrü 49 yıl olan fan kanatları, müşterilerine kısa süreli yatırım geri dönüşü taahhüt ediyor. Ayrıca yüzde 30’u aşan enerji tasarrufu sağlayarak, işletmelerin karbon ayak izini azaltmalarına yardımcı oluyor.

Fabrikalarda aksiyel fan kanat kullanımının her yıl 1 milyon megavat/saat üzeri enerji tüketimine sebep olduğunu söyleyen Savaş Tosun, burada yapılacak yaklaşık yüzde 30’luk bir enerji tasarrufunun 300 bin megavat/saatlik enerjinin ülke ekonomisine kazandırılması anlamına geldiğini vurguladı.

Arz Portföy’ün Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Onuk ise küresel bir enerji krizinin ortasındayken, verimliliği teşvik eden her projenin milli sermayeye katkıda bulunduğuna inandıklarını söyledi. Onuk, enerji sektörünün sürdürülebilirlik ve verimlilik açısından dönüşümünü destekleyecek potansiyel ve kararlılığa sahip şirketleri ilgiyle yakından takip ettiklerini vurguladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.