Covid-19 pandemisi ile gelen dijital dönüşümle birlikte uzaktan çalışma, bir anda birçok şirket tarafından benimsendi; bu çalışma şekli pandemi bitmiş olmasına rağmen bazı şirketler tarafından kalıcı hale getirildi. Zira yapılan araştırmalar da son beş yılda uzaktan çalışan sayısının yüzde 44 arttığı yönünde. Bu durumun başka sektörler üzerinde hem doğrudan hem de dolaylı olarak bazı etkileri mevcut.
Uzaktan çalışmanın artması ile ofisler de kapılarını birer birer kapatmaya, remote sisteme doğru evrilmeye başladı. Ancak söz konusu çalışma sisteminin fiziksel ofislere olan ihtiyacı azaltsa bile çalışanlar kimi durumlarda bir araya gelmek durumunda kalabiliyor, bazı zamanlarda değişiklik için evden çıkmayı tercih edebiliyor veya fiziksel toplantılar için bir toplantı alanı bulmak gerekebiliyor. Bu durumda şirketler yeniden ofis açmayı tercih etmektense çalışanlarını ortak çalışma alanlarına yönlendiriyor.
Covid-19 pandemisi nedeniyle, global ortak çalışma alanı pazarının, 2023'te toparlanmadan önce önümüzdeki birkaç yıl içinde yıllık - yüzde 2,9'luk bir bileşik büyüme oranında düşmesi bekleniyor. Global ortak çalışma alanı pazarı, 2019'da 9,27 milyar dolar ve 2020'de 8,24 milyar dolar değerindeydi. Ekonomistler, 2023'te 11,52 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor ve bunun nedeni olarak son beş yılda uzaktan çalışan sayısının yüzde 44 artması gösteriliyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap