Uzaktan çalışanların sayısının son beş yılda yüzde 44 artması ile ortak çalışma alanları sektöründe değişenler

Ortak çalışma alanları sektörü, son 15 yılda hızla büyüdü ve bu büyüme kalıcı olacak gibi görünüyor. Ortak çalışma alanları pazarının 2023'te 11,52 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediliyor.
Uzaktan çalışanların sayısının son beş yılda yüzde 44 artması ile ortak çalışma alanları sektöründe değişenler

Covid-19 pandemisi ile gelen dijital dönüşümle birlikte uzaktan çalışma, bir anda birçok şirket tarafından benimsendi; bu çalışma şekli pandemi bitmiş olmasına rağmen bazı şirketler tarafından kalıcı hale getirildi. Zira yapılan araştırmalar da son beş yılda uzaktan çalışan sayısının yüzde 44 arttığı yönünde. Bu durumun başka sektörler üzerinde hem doğrudan hem de dolaylı olarak bazı etkileri mevcut.

Uzaktan çalışmanın artması ile ofisler de kapılarını birer birer kapatmaya, remote sisteme doğru evrilmeye başladı. Ancak söz konusu çalışma sisteminin fiziksel ofislere olan ihtiyacı azaltsa bile çalışanlar kimi durumlarda bir araya gelmek durumunda kalabiliyor, bazı zamanlarda değişiklik için evden çıkmayı tercih edebiliyor veya fiziksel toplantılar için bir toplantı alanı bulmak gerekebiliyor. Bu durumda şirketler yeniden ofis açmayı tercih etmektense çalışanlarını ortak çalışma alanlarına yönlendiriyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.